Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Κουρτς προειδοποιεί: Μη γίνεται σαν την Ελλάδα…

Ο Κουρτς προειδοποιεί: Μη γίνεται σαν την Ελλάδα…

Σαφή προειδοποίηση έστειλε ο ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το τρέχον εξάμηνο, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε συνέντευξη του στην οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου «Sole 24 Ore», τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας στην σημερινή μορφή του.

«Δεν θέλουμε να υπάρξει πάλι μία παρόμοια περίπτωση όπως στην Ελλάδα. Πρέπει να διδαχθούμε από την τελευταία δημοσιονομική κρίση και από την κατάσταση στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τήρηση των κανόνων είναι ζωτικής σημασίας, προπάντων όταν πρόκειται για τη δημοσιονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ισχύει και για την Ιταλία. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζω την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας».

Απορρίπτοντας το σχέδιο προϋπολογισμού ως “απαράδεκτο”, ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποιεί πως «με αυτό θα αυξανόταν το χρέος, ενώ συνεχίζουμε ακόμη να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της τελευταίας δημοσιονομικής κρίσης».

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μία δεύτερη Ελλάδα», συμπληρώνει.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares