Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ο Άσαντ μίλησε για όλα! Ο πόλεμος ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…

Ο Άσαντ μίλησε για όλα! Ο πόλεμος ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…

Για τις σχέσεις της Συρίας με τη Ρωσία μίλησε ο Μπασάρ αλ-Ασαντ, σε συνέντευξη του.

Κληθείς να απαντήσει αν η Μόσχα ελέγχει τις διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις της Συρίας, ο πρόεδρος της χώρας απάντησε: «Οι Ρώσοι ουδέποτε στη διάρκεια της σχέσης μας προσπάθησαν να υπαγορεύσουν, ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορές. Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα διάφορα μέρη, είτε μέσα στην κυβέρνησή μας είτε με άλλες κυβερνήσεις• Ρωσία-Συρία, Συρία-Ιράν, Ιράν-Ρωσία και μέσα στις τις κυβερνήσεις αυτές, αυτό είναι πολύ φυσικό, όμως στο τέλος η μοναδική απόφαση για το τι συμβαίνει στη Συρία και το τι θα συμβεί είναι απόφαση της Συρίας».

Όπως πρόσθεσε, ο πόλεμος στη χώρα του θα τελειώσει σε «λιγότερο από έναν χρόνο» και επανέλαβε τον στόχο του να ανακτήσει «κάθε εκατοστό» του συριακού εδάφους.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η ανάμιξη ξένων δυνάμεων, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, παρατείνει τη σύγκρουση και έχει επιβραδύνει την επίλυση της κατάστασης στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της νοτιοδυτικής Συρίας.

«Επρόκειτο να επιτύχουμε τη συμφιλίωση στο νότιο τμήμα της Συρίας πριν από μόλις δύο εβδομάδες, όμως η Δύση παρενέβη και ζήτησε από τους τρομοκράτες να μην ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο ώστε να παραταθεί η συριακή σύγκρουση».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares