Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΟΧΙ στα σχέδια… κάποιων για την ΚΥΠΡΟ! Τί είπε ο λαός…

ΟΧΙ στα σχέδια... κάποιων για την ΚΥΠΡΟ! Τί είπε ο λαός...

Τη λύση που επιθυμούν οι πολίτες για το Κυπριακό αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών SYMMETRON Market Research, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 48% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πρόθεση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να συζητήσει πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) κι άλλες λύσεις, ενώ το 47% διαφωνεί.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον υπάρχει στη λύση που προτείνουν οι πολίτες, καθώς το 52% προκρίνει άλλες λύσεις πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), με το 46% να είναι υπέρ.

Η δημοσκόπηση καταγράφει τις τάσεις των ψηφοφόρων κάθε κόμματος και όπως φαίνεται, δύο στους τρεις του ΔΗΣΤ συμφωνούν με τη φερόμενη κίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ μόλις το 23% διαφωνεί.

Στο ΑΚΕΛ δύο στους τρεις ψηφοφόρους διαφωνούν, ενώ το 31% φαίνεται πως συμφωνεί. Το ΔΗΚΟ διχάζεται με το 40% να συμφωνεί με τις κινήσεις του κ. Αναστασιάδη και το 60% να διαφωνεί.

Από τους ερωτηθέντες που ψήφισαν υπέρ του Σχεδίου Ανάν το 2004, οι απόψεις διίστανται, καθώς το 48% συμφωνούν με την κίνηση του κ. Αναστασιάδη, ενώ το 49% διαφωνεί. Απο τους ερωτηθέντες που ψήφισαν το 2004 «όχι», το 42% συμφωνεί, ενώ το 54% διαφωνεί.

Στο ερώτημα «ποια λύση προτιμάτε», το 46% των ερωτηθέντων απάντησε τη ΔΔΟ, ένας στους πέντε προτιμά να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, το 15% προκρίνει λύση δύο κρατών, ενώ λύση συνομοσπονδίας προκρίνει μόλις το 7%.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares