Τετάρτη , 3 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Οργή, Φόβος κι Απόγνωση στην Μάνδρα! «Να μάθουμε τους υπευθύνους»! Τι είπε ο Κ.Βελόπουλος…

Μερικά εικοσιτετράωρα μετά την έκθεση- πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για τις καταστροφές στην Μάνδρα, οι κάτοικοι ζητούν να μάθουν ποιοι είναι υπεύθυνοι, αλλά κυρίως ενδιαφέρονται να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια καλοκαιρινή βροχή έφερε ξανά μνήμες από την καταστροφή του περασμένου Νοεμβρίου και φόβο για το τι θα φέρει το φθινόπωρο.

Αποκάλυψη «ΣΕΙΣΜΟΣ» του Κ. Βελόπουλου: «Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ της Μάνδρας»…

Αποκάλυψη «ΣΕΙΣΜΟΣ» του Κ. Βελόπουλου: «Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ της Μάνδρας»…

Gepostet von VoiceNews.gr am Dienstag, 3. Juli 2018

«Με την πλημμύρα του Νοεμβρίου το μαγαζί μου καταστράφηκε τελείως, ενώ με την πρόσφατη τα πράγματα ήταν οριακά. Το θέμα είναι ότι μέσα στον Ιούνιο, μια βροχή για κάποιες ώρες κατέβασε ένα ποτάμι που ήρθε οριακά στα μαγαζιά και στα σπίτια μας. Τι θα γίνει το φθινόπωρο και τον χειμώνα, τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη; Θα βρέχει και δεν θα βγαίνουμε. Έχω τρία παιδιά, και ειλικρινά δεν θα πηγαίνω τα παιδιά μου ούτε στο σχολείο, ούτε στο φροντιστήριο» δηλώνει ο Μελέτης Τσάνος

Τονίζει ότι «με ενδιαφέρει πολύ ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, αφού έπαθα ζημιές πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ. Θέλω να ξέρω ποιος ευθύνεται για την καταστροφή που έχω υποστεί. Ωστόσο αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το τι θα γίνει στο μέλλον. Δεν μπορούμε να ζούμε με ανασφάλεια τι θα έχουμε έπειτα από μια βροχή που θα πέσει. Ειλικρινά περιμένω να γίνει κάτι».

Από την πλευρά της, η Αγγελική Μήλιου επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «με την πρώτη βροχή αμέσως φοβόμαστε. Όσο για το πόρισμα σχετικά με τις πλημμύρες πάλι γενικότητες ανέφεραν. Δεν έχει γραφτεί ούτε ένα όνομα για να ξέρουμε. Μόνο γενικότητες. Ποιος θα τιμωρηθεί δηλαδή; Βέβαια αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να προχωρήσουν και να γίνουν τα έργα διότι περνά ο καιρός και έρχεται πάλι το φθινόπωρο και πάλι αρχίζουμε να φοβόμαστε με το παραμικρό».

Οι ίδιες σκέψεις απασχολούν και την Αμαλία Δημοβασίλη. «Έχω κατάστημα με ρούχα καταστράφηκα την πρώτη φορά και τώρα πάλι μόλις που σώσαμε το εμπόρευμα. Είμαστε υποψιασμένοι με την πρώτη βροχή και τρέξαμε μαζί με τους γονείς μου και μαζεύαμε ρούχα για να μην γεμίσει λάσπη το μαγαζί και καταστραφούν. Το θέμα είναι ότι έχουμε πρόβλημα ακόμη και να ασφαλίσουμε τα μαγαζιά μας. Φοβόμαστε με το που ρίχνει και την παραμικρή ψιχάλα. Φοβόμαστε αν μας πιάσει η βροχή στους δρόμους, όταν ίσως είμαστε και με τα παιδιά μας έξω. Μπορεί σε ένα μισάωρο να δούμε να κατεβαίνει το νερό με ορμή. Καλοκαιριάτικα είχαμε βροχές και πάλι καταστροφές και μάλιστα και σε άλλα σημεία καινούργια. Τι θα γίνει τον Οκτώβρη, Νοέμβρη; Η περιοχή έχει ήδη υποβαθμιστεί. Το να επιρρίπτονται ευθύνες είναι σημαντικό, αλλά αυτό που μας νοιάζει είναι να γίνουν έργα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares