Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Οργή Τραμπ! Η Harley-Davidson τα βάζει μαζί του…

Οργή Τραμπ! Η Harley-Davidson τα βάζει μαζί του…

Πυρ και μανία έγινε ο Ντοναλντ Τραμπ με την απόφαση της Harley-Davidson να μεταφέρει εκτός ΗΠΑ την παραγωγή μοτοσικλετών της που προορίζονται για τις αγορές της ΕΕ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προβαίνει στην ενέργεια αυτή για να αποφύγει τους δασμούς που επέβαλαν οι Βρυξέλλες σε αντίποινα για τους Αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο. Κι όπως εξήγησε τα αντίποινα της Ε.Ε. αυξάνουν κατά μέσο όρο το κόστος της κάθε μοτοσυκλέτας κατά 2.200 δολάρια, καθώς από τις 22 Ιουνίου οι ευρωπαϊκοί δασμοί αυξήθηκαν στο 31% από μόλις 6%. Πρόκειται για ένα πρόσθετο βάρος ύψους 90 εκατ. έως 100 εκατ. δολαρίων ετησίως για την εταιρεία, που επιθυμεί να απορροφήσει το έξτρα κόστος αντί να το περάσει στους καταναλωτές.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε «κατάπληκτος» μέσω Twitter διότι «η Χάρλεϊ-Ντέιβιντσον, από όλες τις εταιρείες, έγινε η πρώτη που κουνάει Λευκή Σημαία. Έδωσα σκληρή μάχη για αυτήν (την εταιρεία) και αυτή δεν θέλει να πληρώνει δασμούς για να πουλάει (μοτοσικλέτες) στην ΕΕ».

«Οι δασμοί είναι απλά πρόσχημα από μέρους της Χάρλεϊ–κάντε υπομονή!», πρόσθεσε.

Εκτός των ΗΠΑ η Harley Davidson διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Βραζιλία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και την Αυστραλία και το μερίδιο των πωλήσεών της στην Ευρώπη επί συνόλου των παγκόσμιων πωλήσεων ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011.

iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares