Κυριακή , 29 Μαΐου 2022

Οργή Άνθιμου για το Σκοπιανό! Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης… (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο μητροπολίτης Άνθιμος και αναφέρθηκε τόσο στο Σκοπιανό όσο και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη.

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο μητροπολίτης Άνθιμος είπε: ««Αν αποφασιστεί θα είμαστε το μοναδικό κράτος σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο που θα δεχθούμε τέτοιου τύπου λύση. Δεν είναι δυνατό. Δεν χωράει μέσα στο σπίτι σου να έρθει κάποιος να εγκατασταθεί και να νομίζει ότι δικαιωματικά θα πράξει ό,τι μπορεί για να κατοχυρώσει το δικαίωμά του να μείνει μέσα στο σπίτι σου».

Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης αγρυπνία για τους Έλληνες στρατιωτικούς και ο μητροπολίτης είπε σχετικά: «Μία εκδήλωση πολιτιστικού και πνευματικού και θρησκευτικού χαρακτήρα χωρίς να θίγει κανέναν ή να απειλεί κανένα αλλά να διατρανώνει τη συμβολή των πράξεων δικαιοσύνης όπως χρειάζεται αυτήν τη στιγμή για τους δύο στρατιωτικούς που δεν έπραξαν τίποτα που να κρατούνται σε φυλακές που είναι ισχύος μεγάλης. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη πικρία στη συνείδηση του λαού και είναι και ταπείνωση.

Γιατί τόση κακότης; Και από της πλευράς της Τουρκίας κατά τρόπο που ξέρουν και χρησιμοποιυν αφήνουν να εννοηθεί ότι ‘έσείς έχετε κάνει παρόμοια πράξη’ με αναφορά στους 8. Αυτοί όμως ήρθαν μόνοι τους».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares