Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ! Πάνω από 10 χιλιάδες Σκοπιανοί ετησίως αναζητούν βουλγαρικό διαβατήριο…

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ! Πάνω από 10 χιλιάδες Σκοπιανοί ετησίως αναζητούν βουλγαρικό διαβατήριο...

22 δημόσιοι υπάλληλοι συνελήφθησαν στη Βουλγαρία με την κατηγορία της χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών βουλγαρικής καταγωγής.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρόεδρος της κρατικής υπηρεσίας για τους βουλγάρους του εξωτερικού, Πέταρ Χαραλαμπίεφ.

Τα ψευδή πιστοποιητικά εκδόθηκαν κυρίως σε πολίτες της πΓΔΜ, καθώς και σε Ουκρανούς και Μολδαβούς προκειμένου να αποκτήσουν βουλγαρικά διαβατήρια.

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περίπου 40 τέτοια πιστοποιητικά εκδίδονταν ανά εβδομάδα και η τιμή τους ήταν 5.000 ευρώ.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Τσέτσκα Τσάτσεβα, ανακοίνωσε ότι επειγόντως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν αλλαγές στην έκδοση διαβατηρίων σε πολίτες άλλων χωρών ως μέτρο για την αποφυγή παρόμοιας απάτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότερα από 115 χιλιάδες άτομα έχουν λάβει βουλγαρική ιθαγένεια με τέτοια πιστοποιητικά καταγωγής (ότι δηλαδή κατάγονται από Βουλγάρους γονείς).

Ο μεγαλύτερος αριθμός διαβατηρίων που χορηγήθηκε από το βουλγαρικό υπουργείο ήταν για πολίτες της πΓΔΜ. Κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία περίπου 10 χιλιάδες Σκοπιανοί έκαναν αίτηση για την απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου, προσκομίζοντας ατομικά και οικογενειακά στοιχεία.

aktuelno24.com.mk


The Hellenic Information Team

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares