Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

Ολοκληρώθηκαν στη Συρία οι έρευνες για τα ΧΗΜΙΚΑ! Αναμένεται το αποτέλεσμα…


Ολοκλήρωσαν τους ελέγχους στην Ντούμα οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του…

ρωσικού υπουργείου άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ, προσθέτοντας ότι «αυτή την στιγμή περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής του ΟΑΧΟ».

Οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ πραγματοποίησαν ελέγχους στην Ντούμα μετά τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στις 7 Απριλίου εκ μέρους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, εξαιτίας των οποίων σκοτώθηκαν -σύμφωνα με τα όσα είχαν μεταδοθεί τότε- δεκάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε επίσης ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ είχαν πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις περιοχές για τις οποίες έδειξαν ενδιαφέρον, σε κτίρια και εγκαταστάσεις, όπου εργάσθηκαν όσο διάστημα ήθελαν. Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία, πρόσθεσε, εγγυήθηκε την ασφάλεια τους.

Ο Κανασένκοφ διευκρίνισε ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ επισκέφθηκαν στην Ανατολική Γούτα «δύο διαμερίσματα, στα οποία υποτίθεται ότι έγινε χρήση δηλητηριωδών ουσιών, απ’ όπου πήραν τα απαραίτητα για την έρευνα τους δείγματα, καθώς και ένα εργαστήριο των τρομοκρατών και μια αποθήκη με χημικές ουσίες».

«Οι επιθεωρητές –συνέχισε– επισκέφθηκαν το νοσοκομείο της πόλης Ντούμα όπου υπέβαλλαν ερωτήσεις σε ντόπιους κατοίκους και σε όσους είχαν συμμετάσχει στο σκηνοθετημένο βίντεο, που γύρισαν τα μέλη της οργάνωσης «Λευκά κράνη», ενώ επίσης πήραν τα απαραίτητα δείγματα».
newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares