Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο 6ος ΣΤΟΛΟΣ στο «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» του ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο 6ος ΣΤΟΛΟΣ στο «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» του ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

Στην κυπριακή ΑΟΖ κατευθύνεται ο 6ος στόλος των ΗΠΑ, για να μπει ως «ασπίδα» στο γεωτρύπανο της ExxonMobil, μετά τις επαναλαμβανόμενες προκλητικές ενέργειες και ρητορικές της Τουρκίας.

Ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της ExxonMobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων και η Αγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της.

«Ας μετατρέψουμε την ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή συμβιβασμού και αμοιβαίου συμφέροντος κι όχι σε περιοχή συγκρούσεων και αμφισβητήσεων. Μ’ αυτό το στόχο η Τ/Κ και η Ε/Κ πλευρά μπορούν να εκπονήσουν κοινή μελέτη εντός πλαισίου που θα χαράξουν η Τουρκία, η Ελλάδα και άλλες χώρες», τόνισε και εκτόξευσε νέες απειλές, λέγοντας:

«Αλλά αν υιοθετήσετε παράνομα μέσα στις προσπάθειες εξερεύνησης και παραβιάσετε κυριαρχικά δικαιώματα, φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες. Η Τουρκία δεν θα διστάσει ποτέ να προβεί στα αναγκαία βήματα».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ισχυρίστηκε πως «προκλητικές δραστηριότητες» στην ανατολική Μεσόγειο θα λάβουν απάντηση.

Στην περιοχή αναμένεται να φτάσει το αεροπλανοφόρο «Iwo Jima» και πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «ARLEIGH BURKE CLASS», αλλά και ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού «MV-22 OSPREY».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares