Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Οι Ρώσοι σε «αναμμένα κάρβουνα» για δημιουργίας βάσης των S-300 και S-400 στην Κίνα…

Οι Ρώσοι σε «αναμμένα κάρβουνα» για δημιουργίας βάσης των S-300 και S-400 στην Κίνα...

Η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την στρατιωτική και τεχνική συνεργασία (FSVTS) πιστεύει ότι θα είναι οικονομικά βιώσιμο να δημιουργηθεί κέντρο συντήρησης για τα πυραυλικά συστήματα S-300 και S-400 στην Κίνα, δήλωσε ο επικεφαλής της, Dmitry Shugaev στο πρακτορείο ειδήσεων του TASS.

“Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα συνεχίζει να λειτουργεί πυραυλικά συστήματα S-300 και της παράδοσης νέων συστημάτων S-400, η ​​δημιουργία ενός κέντρου υποστήριξης μετά την πώληση των αμυντικών αυτών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας θα ήταν λογικό και οικονομικά βιώσιμο και εφικτό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας υπενθύμισε ότι το τελευταίο έτος δημιουργήθηκε κέντρο συντήρησης για τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας Tor-M1. “Οι εργασίες για την πλήρη υποστήριξη των ελικοπτέρων καθώς και στον τομέα της κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης”, προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Dmitry Shugaev, η Κίνα έχει εισάγει πολλούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς από τη Ρωσία, γι ‘αυτό και η δημιουργία ενός ποιοτικού, έγκαιρου και πλήρως αναπτυγμένου κέντρου υποστήριξης μετά την πώληση αυτών των οπλικών συστημάτων θα είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της διμερούς ατζέντας Μόσχας και Πεκίνου.

Στη συνέχεια ο Shugayev αναφέρθηκε και στη συμφωνία με την Ινδία για τις προμήθειες των πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf. “Αναμένουμε ότι βάσει των συμφωνιών που έγιναν κατά τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας και Ινδίας τον Οκτώβριο, οι προμήθειες θα ξεκινήσουν σε δύο χρόνια”.

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων Almaz-Antey έχει την απαιτούμενη ικανότητα να ικανοποιήσει τις παραδόσεις τόσο για το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας όσο και για τους εξωτερικούς πελάτες σε εύθετο χρόνο και βάσει των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων, δήλωσε ο Shugayev.

Η σύμβαση για την παράδοση του ρωσικού συστήματος πυραύλων S-400 στην Ινδία υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Νέο Δελχί τον Οκτώβριο, η οποία υπολογίζεται στα 5 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια, με την Ινδία να λαμβάνει πέντε μονάδες του πυραυλικού συστήματος S-400, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η πληρωμή θα γίνει σε ρωσικά ρούβλια.

Πηγή: TASS

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares