Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΟΙ ΜΥΘΟΙ περί ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ‘θάφτηκαν’ στον Έβρο!ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ…

ΟΙ ΜΥΘΟΙ περί ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 'θάφτηκαν' στον Έβρο!ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ...

Πόσες φορές έχετε ακούσει τα τελευταία 20 χρόνια για την ελληνοτουρκική προσέγγιση και φιλία; Δεν πάμε πιο πίσω στο χρόνο καθώς θα έπρεπε να γραφεί βιβλίο κι όχι άρθρο.

Αρχικά ξεκινήσαμε με το ‘όραμα’ της εισόδου της Τουρκίας στην ΟΝΕ ώστε οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί να… ‘ηρεμήσουν’ την Τουρκία. Φευ πότε η Τουρκία δέχτηκε να κάνει κάτι που δεν επιθυμούσε; (Τουρκία, όχι Οθωμανική Αυτοκρατορία).
Φυσικά θα θυμάστε την ελληνοτουρκική φιλία των Σεισμών και τις κουμπαριές των Ελλήνων πολιτικών μας με τους Τούρκους. Πόσα γρήγορα ξέχασαν τα Ίμια του 1996 οι ένοικοι του Μαξίμου.
Η Τουρκία αποδεδειγμένα πια από την ιστορία καταλαβαίνει ένα και μόνο πράγμα. Τη δύναμη. Τίποτε άλλο δεν καταλαβαίνει, τίποτε άλλο δεν τη σταματά. Αν πιστέψει πως ο αντίπαλος δεν θα αντισταθεί, τότε θα προκαλέσει συντριπτικό πλήγμα στην πρώτη ευκαιρία.
Τώρα σαφώς και πρέπει ο πόλεμος να είναι η έσχατη λύση, αλλά και το να εθελοτυφλούμε δεν βοηθά. Επιτέλους πρέπει οι ένοικοι του Μαξίμου, ασχέτως κόμματος, να καταλάβουν πως απέναντί μας έχουμε όχι έναν κακό γείτονα, απλά, αλλά έναν γείτονα που θέλει να μας καταστρέψει.
Κι αν μας θεωρήσει κάποιος υπερβολικούς… ας σκεφτεί την Κύπρο, τα Ίμια, τον Έβρο…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares