Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Οι ΗΠΑ «έφτασαν» Σύρο! Στο νησί ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου…

Οι ΗΠΑ «έφτασαν» Σύρο! Στο νησί ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου…

Στο λιμάνι της Ερμούπολης, στη Σύρο έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπερσύγχρονο ταχύπλοο του της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στύλου, Carson City.

Το πλοίο, όπως αναφέρει το cyclades24.gr θα παραμείνει στην Ερμούπολη μέχρι την Κυριακή. Στόχος της επίσκεψης είναι η ανάπαυση και η αναψυχή. Η αγκυροβόληση του πλοίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων έγινε μετά από συνεννοήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με την ναυτική ακόλουθο των ΗΠΑ στη χώρα μας, Ρόουζ Ράις.

Το προηγούμενο διάστημα το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά, έκανε διήμερο πλου στην Ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Ελλάδα την Παρασκευή, προσεγγίζοντας για πρώτη φορά το λιμάνι της Ερμούπολης.

Μεγάλο, επιβλητικό και γρήγορο

Το σκάφος είναι νεότευκτο, αφού η ναυπήγησή του έγινε το 2016. Το μήκος του φτάνει τα 103 μέτρα, το πλάτος του τα 28,5 μέτρα. Με βάρος 2.400 τόνους, αναπτύσσει ταχύτητα που φτάνει στους 35 κόμβους.

Χαιρετίζουν η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο Τζέφρι Πάιατ

Την αγκυροβόληση του CarsonCity στη Σύρο χαιρέτισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.Οι ΗΠΑ «έφτασαν» Σύρο! Στο νησί ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου…

«Καλώς ήρθες στη Σύρο Carson City και σε ευχαριστούμε περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ελληνοαμερικανική συνεργασία» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

Ανάλογο μήνυμα έστειλε και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα που σε δικό της tweet επισημαίνει ότι η αγκυροβόληση του πλοίου «είναι ορατό σύμβολο του πώς εμβαθύνουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα, πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».Οι ΗΠΑ «έφτασαν» Σύρο! Στο νησί ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου…

Οι ΗΠΑ «έφτασαν» Σύρο! Στο νησί ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου… Οι ΗΠΑ «έφτασαν» Σύρο! Στο νησί ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου… Οι ΗΠΑ «έφτασαν» Σύρο! Στο νησί ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares