Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Οι επιτυχίες και επιδιώξεις της Τουρκίας στον υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδας μέχρι στιγμής…

Οι επιτυχίες και επιδιώξεις της Τουρκίας στον υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδας μέχρι στιγμής...

Ο υβριδικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει η Τουρκία και ο Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, συνεχίζεται με μεθοδικότητα. Ποιοι είναι οι στόχοι του και που έχει πετύχει και αποτύχει;

Το ηθικό των Ελλήνων πολιτών ήταν και παραμένει ο πρώτος στόχος. Η δημιουργία ενός κλίματος ηττοπάθειας και η αναζωπύρωση της “τουρκοφοβίας” επιχειρήθηκαν με τους “τσαμπουκάδες” στα Ίμια και φυσικά με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας. Πέτυχε αυτό το στόχο;

Η ελληνική κοινή γνώμη μπορεί να ΄ναι ανήσυχη, αλλά είναι και πολύ θυμωμένη. Η επιμονή του καθεστώτος σε προκλήσεις που στόχο έχουν την επίδειξη δύναμης εναντίον της Ελλάδας έχουν προκαλέσει οργή, η οποία δεν αποκλείεται να αποτελεί κι αυτή στόχο της τουρκικής επιθετικής συμπεριφοράς. Η Άγκυρα δείχνει ότι θέλει να οδηγήσει την Αθήνα σε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και η πίεση της ελληνικής οργισμένης κοινής γνώμης ενδεχομένως να οδηγήσει τους πολιτικούς σε αποφάσεις βεβιασμένες. Μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει κάποιους σε άκαιρες και μάλλον ανούσιες δηλώσεις που δεν συνοδεύονται από ανάλογες πράξεις. Κι αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ο στόχος του εκφοβισμού της ελληνικής κοινής, γνώμης δεν έχει επιτευχθεί.

Αντιθέτως φαίνεται να επιτυγχάνεται η δημιουργία για μια ακόμη φορά ενός διχαστικού κλίματος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Μπορεί να λέγονται πολλά περί “ομοψυχίας” αλλά στην πράξη αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Παρακολουθώντας τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, προέκυψε ότι ο Ερντογάν φαίνεται να ΄χει λόγο ακόμη και για τη σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης! Δημοσιεύθηκαν πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν από κανέναν, σύμφωνα με τις οποίες “θα διευκόλυνε την κατάσταση με την Τουρκία”, η αλλαγή στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ! Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά ,τώρα επί Καμμένου, που ακούμε για “τουρκική δυσαρέσκεια” για τον ΥΕΘΑ που έχει επιλεγεί! Έχει ξανασυμβεί με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο τον οποίο οι Τούρκοι δεν “συμπαθούσαν”, λόγω των επαφών που είχε με τον Οτζαλάν και τη συνέντευξη που το είχε πάρει!

Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας για τον Καμμένο και τη πολιτική του παρουσία ,αν έχουμε φθάσει στο σημείο να καθορίζει ο Ερντογάν ποιος θα ΄ναι ή δεν θα ΄ναι υπουργός ,τότε δεν πάμε καθόλου καλά. Σ΄αυτό το επίπεδο μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία του υβριδικού πολέμου του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα έχει αρχίσει να δημιουργείται κλίμα διχασμού για θέματα …ποδοσφαιρικά με αφορμή τα όσα έγιναν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ!!! Είναι τραγικό αυτή τη περίοδο να ακούγονται έστω και μεμονωμένες φωνές να μιλούν περί “βορρά-νότου” σε μια χώρα που βρίσκεται υπό απειλή!

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα πρέπει να καταλάβει ότι η ομοψυχία πρέπει να γίνει πράξη και να μην παραμείνει σε επίπεδο δηλώσεων. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανένας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την “καταστροφή” του αντιπάλου του, μέσω των εθνικών θεμάτων. Αντιθέτως έχει πολλά να χάσει. Πρώτα απ΄ όλα όμως θα χάσει η χώρα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει ασφαλώς να σοβαρευτεί και να δείξει προς τα έξω ότι έχει ενιαία γραμμή και στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων και της επιθετικότητας που δείχνει το τελευταίο ειδικά διάστημα η Άγκυρα. Όχι μόνο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά σ΄ όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών προκλήσεων. Να δώσει απαντήσεις που μπορεί να υποστηρίξει και κυρίως να προετοιμάσει τη χώρα για κάθε ενδεχόμενο, όχι με λόγια και θεωρίες “για το που το πάει η Τουρκία”. Μπορεί να “το πάει” οπουδήποτε. Συνεπώς να είναι έτοιμη για όλα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι τα ελληνοτουρκικά το θέμα που θα της δώσει “πόντους”. Επίσης θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη βεβαιότητα ότι θα πλήξει την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω των ελληνοτουρκικών. Το δίδυμο Τσίπρας-Καμμένος μπορεί να “σπάσει” μόνο με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό που είναι ένα θέμα που έχουμε μπροστά μας.
Militaire

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares