Τρίτη , 26 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΕΨΙΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ! Ισχύει;..

Έχετε διαβάσει για το γονίδιο Ε που υπάρχει στους Έλληνες και που παραπέμπει στον Ιχώρα- Ιχώρ στην ονομαστική (το αναφέρει ο Πλάτων στον Τίμαιο), το αίμα των αθανάτων και των θεών.

Αυτή η αναφορά του Πλάτωνα έφτασε στις μέρες μας και μπερδεύεται με ταο γονίδιο E1b1b του Υ χρωμοσώματος, που σύμφωνα με κάποιους κύκλους κάνει τους Έλληνες ξεχωριστούς.
Η απλοομάδα E1b1b (παλαιότερα γνωστή ως E3b) αντιπροσωπεύει την τελευταία μεγάλη απευθείας μετανάστευση από την Αφρική στην Ευρώπη. Θεωρείται ότι πρωτοεμφανίστηκε στο Κέρας της Αφρικής (Σομαλία και Αιθιοπία) πριν από περίπου 26000 χρόνια και διαχύθηκε στην Βόρεια Αφρική και την Εγγύς Ανατολή κατά τη διάρκεια της Ύστερης Παλαιολιθικής και της Μεσολιθικής Περιόδου. Οι γενεαλογίες E1b1b είναι στενά συνδεμένες με την διάδοση των Αφροασιατικών γλωσσών. Πιο πρόσφατη χρονολόγηση την τοποθετεί μεταξύ 13.400 και 18.500 ΠΚΧ.

Κατανομή του E1b1b

Στην Ελλάδα, η συχνότητα κυμαίνεται μεταξύ 10-40% ανάλογα τη περιοχή με μέσο όρο το 21%. Υψηλή συχνότητα βλέπουμε στα Βαλκάνια και τη νότιο Ιταλία. Στην Αφρική όμως είναι πολύ υψηλότερη. 80% στο Μαρόκο και τη Σομαλία, 40-80% στην Αιθιοπία, 70% στη Τυνησία, 60% στην Αλγερία και 40% στην Αίγυπτο.
Από τη διασπορά που βλέπουμε γίνεται κατανοητό πως δεν είναι κάτι μοναδικό στον Έλληνα και την Ελλάδα.
Πηγή πληροφοριών ελληνικά hoaxes

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares