Κυριακή , 21 Ιούλιος 2019
Τελευταία Νέα

Οι δηλώσεις Ζάεφ «ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ» τη Συμφωνία των Πρεσπών; Σε πολύ ΔΥΣΚΟΛΗ θέση Τσίπρας-Καμμένος…

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης “συμφωνίας των Πρεσπών”».

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του δήλωση το πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανεβάζοντας τους τόνους εναντίον της ΠΓΔΜ, και τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο.

Ολόκληρη η δήλωση του Πάνου Καμμένου
«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης «συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

Δεύτερες σκέψεις και στον Τσίπρα για την Συμφωνία
Οι τελευταίες (μιας σειρά άλλων που προηγήθηκαν) προκλητικές δημόσιες δηλώσεις Ζάεφ για «μακεδονική γλώσσα που θα διδάσκεται στην Ελλάδα, για την μακεδονική μειονότητα στην Μακεδονία του Αιγαίου…» προβληματίζουν πλέον σοβαρά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ηδη διέρρευσε στον Τύπο η ενόχληση Τσίπρα με τις αλυτρωτικές δηλώσεις Ζάεφ καθώς η κυβερνητική πρόθεση η ελληνική πλευρά να ζητήσει ερμηνευτικό πρωτόκολλο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα θα υποβάλλει στον ΟΗΕ ο Αλέξης Τσίπρας και θα αφορά στη γλώσσα και το έθνος.

Εφόσον συνταχθεί, θα ενταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποτελέσει μέρος αυτής.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει θέσει στο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ θέμα ερμηνείας της συνθήκης των Πρεσπών.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares