Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021

Οι Γερμανοί ΕΞΥΜΝΟΥΝ (πάλι) την Τουρκία! Αυτοί ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θα μας βοηθήσουν στο Αιγαίο;…


Είναι απίστευτο το πως η Γερμανία παρά τα όσα έχει πει τα τελευταία δύο χρόνια ο Ερντογάν, συνεχίζει να τον στηρίζει και να επιζητεί καλές σχέσεις μαζί της. Ταυτόχρονα δείχνει ξανά ότι ποσώς την ενδιαφέρουν τα όσα κάνει η Άγκυρα κατά της Ελλάδος στο Αιγαίο και στην Κύπρο.


Σήμερα, τόσο ο υπουργός εσωτερικών όσο και ο υπουργός εξωτερικών έκαναν δηλώσεις-ύμνους για την Τουρκία, στις οποίες ζήτησαν να συσφιχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας στην 54η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου είπε πως «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να ενισχύσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία. Και ξέρουμε ότι όλο αυτό δεν θα γίνει εύκολα», ενώ άσκησε και κριτική και στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στάση τους.
Από την άλλη, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, χαρακτήρισε την Τουρκία ως πολύ σημαντικό εταίρο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Η αλήθεια είναι ότι, ακούσαμε και την ομιλία του πρωθυπουργού (Γιλντιρίμ), η Τουρκία έχασε πολλούς περισσότερους ανθρώπους από την τρομοκρατία από ότι η Γερμανία. Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Φυσικά οι Γερμανοί δεν έκαναν καμία αναφορά για τις παραβιάσεις των Τούρκων σε Ελλάδα και Κύπρο. Εάν αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας, τι να τους κάνουμε τους εχθρούς…
Με πληροφορίες από TRT

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares