Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ξύλο και χημικά στο κέντρο της Αθήνας! Πρωτοφανή επεισόδια σε συμβολαιογραφείο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξύλο και χημικά στο κέντρο της Αθήνας! Πρωτοφανή επεισόδια σε συμβολαιογραφείο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγρια επεισόδια δημιουργήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης. Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας και του Κινήματος «Δεν πληρώνω», και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας που χτύπησαν τους διαμαρτυρόμενους με γκλομπς.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται οι αστυνομικοί που είναι παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας να χτυπούν άγρια τους διαδηλωτές ακόμη και όταν είχαν πέσει κάτω. «Σας παρακαλούμε, σταματήστε» ακούγεται να φωνάζει μια γυναίκα προς τους αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο. Στο τέλος της προβολής εμφανίζεται μια γυναίκα, σωριασμένη στο πεζοδρόμιο, να μην κινείται και να μην αντιδρά ακόμη κι όταν της προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ:

Ανάμεσα στα σπρωξίματα, έπεσαν πάνω στον κλοιό και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Στην οδό Καποδιστρίου έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε την τραυματία στο Λαϊκό νοσοκομείο για εξετάσεις.Ξύλο και χημικά στο κέντρο της Αθήνας! Πρωτοφανή επεισόδια σε συμβολαιογραφείο… (ΒΙΝΤΕΟ) Ξύλο και χημικά στο κέντρο της Αθήνας! Πρωτοφανή επεισόδια σε συμβολαιογραφείο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τη ρίψη των χημικών οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν.

Νωρίτερα, επικράτησε ξανά ένταση όταν ένας ένοικος του κτιρίου, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία. Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και τότε επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι συγκεντρωμένοι.

Στη συνέχεια κατέβηκε η σύζυγός του, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένοικο και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Φωτογραφίες: Γουίλιαμ Φέιθφουλ, Μαρία Κατσή
protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares