Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ οι ΗΠΑ! Παρακαλάνε τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων να ΜΗΝ αγοράσει ΡΩΣΙΚΑ οπλικά συστήματα…

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δήλωσε την Πέμπτη ότι τρία μέλη του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ…ζήτησαν διάλογο σχετικά με τα σχέδια προμήθειας για τον αμυντικό εξοπλισμό της Μανίλα (πρωτεύουσα της χώρας).

Ο Rodrigo Duterte δήλωσε ότι έλαβε μια επιστολή που υπογράφηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo, τον Υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross και τον Υπουργό Άμυνας James Mattis, επιβεβαιώνοντας την “ισχυρή υποστήριξη” της Ουάσινγκτον για την προσπάθεια των Φιλιππίνων να εκσυγχρονίσουν τον στρατό τους.

Η αποκάλυψη του Duterte λίγες μέρες μετά από την επίσκεψη του ανθρώπου του Πεντάγωνου, Randall Schriver, ο οποίος τάχθηκε κατά της αγοράς των Φιλιππίνων ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Delfin Lorenzana προγραμματίστηκε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του αυτή την εβδομάδα σχετικά με τη δυνατότητα αγοράς ρωσικών όπλων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Duterte δήλωσε ότι χρειάζονται ελικόπτερα επίθεσης και μικρά αεροπλάνα για επιχειρήσεις αντεπίθεσης, προσθέτοντας ότι δεν θα πάει στις ΗΠΑ για διάλογο.
Με πληροφορίες από Reuters

Shares