Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ! H AΛΒΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για τα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ αποδομεί πλήρως την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…

Όπως γράψαμε και χθες εμπλοκή προέκυψε μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για το ζήτημα χάραξης των θαλάσσιων συνόρων, των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι λόγοι, τους οποίος επικαλείται για να μην υπογράψει την αίτηση για παροχή εντολής προς τον υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, βασίζεται εξ ολοκλήρου στη θέληση και πρωταρχικού καθήκοντός του να μην παραβιάζει το Σύνταγμα.
«Οι υποχρεώσεις που καθορίζονται από το Συνταγματικό Δικαστήριο, δεν μπορούν να αγνοηθούν. Όταν ένας Πρόεδρος παραβιάζει το Σύνταγμα δεν μπορεί να παραμείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο ως επικεφαλής του κράτους. Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα των τελευταίων 10 ετών.
»Ο Πρόεδρος έχει καθήκον να συνεργασθεί εποικοδομητικά για να ολοκληρώσει επιτυχώς μια συμφωνία που θα πρέπει να παραμείνει σταθερή και όχι αμφισβητήσιμη. Δεν μπορώ να παραβιάσω το Σύνταγμα ή μέρος του, ακόμη κι αν κάποιος το ερμηνεύει διαφορετικά», δήλωσε ο Μέτα.
Εμείς δε θέλουμε να σχολιάσουμε το αν είναι συμφέρον για την Ελλάδα να χαράξει, στη βάση των όσων ακούγονται πως είχαν αρχικά συμφωνήσει, θαλάσσια σύνορα. Θέλουμε όμως να εφιστήσουμε την προσοχή στη στάση του Αλβανού Προέδρου και να τη συγκρίνετε με αντίστοιχες θέσεις και στάσεις των Ελλήνων Προέδρων της Δημοκρατίας.
Για να βοηθήσουμε σκεφτείτε ειδικότερα τα χρόνια του Μνημονίου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares