Πέμπτη , 17 Ιανουάριος 2019

Ξεκινά η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ! Έρχονται οι ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα…

Ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα προωθεί η Κομισιόν σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει για όλες τις χώρες-μέλη νέες ταυτότητες με υποχρεωτικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία.

Στη Γερμανία οι ταυτότητες περιλαμβάνουν ήδη ψηφιοποιημένα δακτυλικά αποτυπώματα, ωστόσο μόνο όταν οι πολίτες το επιθυμούν αλλά πλέον, σταδιακά θα γίνουν υποχρεωτικές.

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει αύριο νέα σχέδια για την ασφάλεια και όπως αναφέρει ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εφημερίδα: «Θα πρέπει να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε τρομοκράτες και εγκληματίες να μην είναι πλέον θέση να πραγματοποιήσουν χτυπήματα. Με άλλα λόγια, στόχος είναι να καταστήσουμε αδύνατη την πρόσβαση σε πλαστά έγγραφα, όπλα και εκρηκτικά και ταυτόχρονα να τους εμποδίσουμε να περνούν απαρατήρητοι τα σύνορά μας».

Ο κος Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι θα προτείνει να γίνουν ακόμα πιο ασφαλείς οι ταυτότητες των ευρωπαίων πολιτών, έτσι ώστε η πλαστογράφηση και η αγοραπωλησία ταξιδιωτικών εγγράφων να γίνει ακόμα δυσκολότερη για τρομοκράτες και εγκληματίες.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...