Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ξέσπασμα Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ξεφτιλίζουν τους Έλληνες οι πολιτικοί…

Ξέσπασμα Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ξεφτιλίζουν τους Έλληνες οι πολιτικοί...

Ξεφτιλίζουν τους Έλληνες οι πολιτικοί

«Μαζί τα φάγαμε». Ειπώθηκε από Έλληνα πολιτικό, ανερυθρίαστα κιόλας. Το ότι το είπε είναι ένα θέμα. Το ότι πολλοί τον πίστεψαν και τον πιστεύουν είναι άλλο.

Ας δούμε κάποια δεδομένα που αυτή η ατάκα («μαζί τα φάγαμε») παραβλέπει. Μία ατάκα η οποία ειπώθηκε με σκοπό την παραπλάνηση του Έλληνα πολίτη για να οδηγηθεί στο αυτομαστίγωμα κι εν τέλει στην αποδοχή των μνημονίων.

Παραβλέπει πως η εγχώρια παραγωγή κυριολεκτικά «στραγγαλίζεται» από το κράτος, όπως συμβαίνει γενικότερα με την επιχειρηματικότητα. Ευθύνη της πολιτικής εξουσίας, όχι των πολιτών.

Παραβλέπει πως αυξάνονται συνεχώς οι φόροι, επιβαρύνοντας ανάλογα τα προϊόντα που παράγει η χώρα μας. Ευθύνη της πολιτικής εξουσίας, όχι των πολιτών.

Πέραν τούτου, η φράση «μαζί τα φάγαμε» παραβλέπει κι άλλο ένα δεδομένο. Όχι μόνο το παραβλέπει, αλλά ψεύδεται κιόλας για το τι συμβαίνει στις «καλές χώρες» της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισλανδίας και της Κύπρου.
Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί σύσσωμο να πείσει τους Έλληνες πως όλοι τα κατάφεραν εκτός από εμάς, που δεν θέλουμε την αλλαγή, δεν δεχόμαστε πρόγραμμα και οργάνωση. Δείτε το οικονομικό θαύμα των χωρών στις οποίες το καθεστώς του ευρώ επέβαλε πρόγραμμα προσαρμογής.

Δείτε πώς εξελίχθηκε το δημόσιο χρέος από το 2008 έως το 2015:
• Στην Ελλάδα από 130% σε 181%.
• Στην Ιταλία από 112% σε 157%.
• Στην Πορτογαλία από 82% σε 149%.
• Στην Ιρλανδία από 47% σε 89%.
• Στην Κύπρο από 55% σε 110% και, πάνω απ’ όλα, στην Ισπανία από 47% σε 110%.
Πηγή Εurostat

Μας λέει λοιπόν το πολιτικό σύστημα, κατ’ εντολήν (;) των ξένων. «Κακώς, κάκιστα ευημερούσατε επί δραχμής», μας λένε οι εταίροι και οι εδώ εγκάθετοί τους. Και, γι’ αυτό, τώρα δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πέσετε στο χώμα, να γίνετε πάμφτωχοι, να πεινάσετε, να μεταναστεύσετε στο εξωτερικό, να μας παραχωρήσετε τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τις περιουσίες και ολόκληρη τη χώρα».

Το πρώτο ζήτημα και ερώτημα που προκύπτει είναι πώς οι δανειστές μάς έδιναν τεράστια δάνεια αφού ήμαστε αφερέγγυοι; Και το δεύτερο: Αν το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν, όπως υποστηρίζεται, τότε πώς εξηγείται η ένταξή μας στην Ευρωζώνη το 2002, αφού βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι μια χώρα να έχει μικρό ή ανεκτό χρέος;

Μήπως λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους οφείλεται σε κρατικά δάνεια με επαχθείς όρους και επιτόκια για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού κυρίως από Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ και κυρίως στην επιβάρυνση του κρατικού Προϋπολογισμού με ποσά της τάξης των 250 δισ. από ζημιές των ελληνικών τραπεζών;

Γράψαμε κάτι άγνωστο. Επίσης, δεν είναι κι άγνωστο πως υπήρξε κακοδιαχείριση από την ελληνική πλευρά, π.χ. με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις υπερκοστολογήσεις από τους μεγαλοεργολάβους. Φυσικά και υπήρξαν υπάλληλοι που έπαιρναν υψηλούς μισθούς χωρίς να τους δικαιούνται (απόντες από την εργασία).

Αυτά όμως τα ποσά δεν επαρκούν για να δικαιολογήσουν το μέγεθος της οικονομικής μας καταστροφής.

Η Ελληνική Λύση το έχει γράψει στο πρόγραμμά της. Παραγωγή πλούτου, έλεγχος των δημοσίων δαπανών για αποφυγή της κακοδιαχείρισης και το βασικότερο σύνθημα που τα συνοψίζει όλα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά, δουλειά.

του Κυριάκου Βελόπουλου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares