Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Νύχτα έντασης στον Έβρο! Mε το δάκτυλο στη σκανδάλη ΕΛΛΗΝΕΣ και ΤΟΥΡΚΟΙ για τον έλεγχο ΝΗΣΙΔΑΣ…

Περιστατικό ένταση με το δάκτυλο στη σκανδάλη έλαβε χώρα στον Έβρο, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, σκηνικό το οποίο αποκαλύπτεται σήμερα το πρωί.

Η αποκάλυψη ήρθε από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αποκαλύπτει ένα παραλίγο θερμό επεισόδιο για μία αμμονησίδα του ποταμού Έβρου που έλαβε χώρα το 2016.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2016 τα νερά του ποταμού Έβρου είχαν υποχωρήσει και στη μέση είχε αναδυθεί μια αμμονησίδα. Οι Τούρκοι δουλέμποροι, όπως κάνουν συνήθως είχαν αποβιβάσει εκεί μια ομάδα 80 μεταναστών. Οι περίπολοι Ελλάδας και Τουρκίας τους εντόπισαν απογευματινές ώρες και αμέσως σήμανε συναγερμός και στις δύο πλευρές.
Η νησίδα στο μέσο του ποταμού διεκδικήθηκε από αμφότερες πλευρές με τους στρατιώτες Ελλάδας και Τουρκίας να μην υποχωρούν και αντίθετα η ένταση ανέβαινε.
Λεπτομέρειες δεν έχουν έρθει στο φως, είναι βέβαιο ωστόσο πως στο περιστατικό δεν ενεπλάκησαν μόνο οι στρατιώτες των περιπόλων, αλλά μεγαλύτερες δυνάμεις.
Εν τέλει οι Τούρκοι υποχώρησαν, ωστόσο από ότι φαίνεται το εν λόγω σκηνικό συμβαίνει σχετικά τακτικά καθώς η στάθμη του ποταμού, τους καλοκαιρινούς μήνες, υποχωρεί.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares