Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ντοπαρισμένος ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας…

Ντοπαρισμένος ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας…

Σε προσωρινό αποκλεισμό από την αρμόδια επιτροπή αντιντόπινγκ της IAAF τέθηκε ο Κενυάτης Σάμουελ Καλαλέι, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής -τον περασμένο Νοέμβριο- στο διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας.

Το δείγμα του Σαμουέλ Καλαλέι βρέθηκε θετικό σε EPO (ερυθροποιητίνη), σε έλεγχο που υποβλήθηκε στις 4 Ιουνίου κι έτσι μπήκε σε προσωρινό αποκλεισμό.

Ο 24χρονος Καλαλέι -ο οποίος αναδείχθηκε νικητής τον περασμένο Νοέμβριο στο διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας- είναι ο τρίτος αθλητής από την Κένυα που γίνεται γνωστό τις τελευταίες δέκα ημέρες ότι παρέβη τον κανονισμό αντιντόπινγκ.

“Είναι λυπηρό το γεγονός ότι συνεχίζουμε να χάνουμε κορυφαίους αθλητές εξαιτίας του ντόπινγκ. Η ομοσπονδία της Κένυας προφανώς λυπάται για την εξέλιξη αυτή και επαναλαμβάνει ότι οι αθλητές πρέπει να τρέχουν καθαροί”, δήλωσε ο Μπαρναμπά Κορίρ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας στίβου της χώρας.

“Κανένας αθλητής δεν μπορεί να ξεφύγει από το σύστημα αντιντόπνγκ αν εξαπατήσει. Το σύστημα είναι τόσο αποτελεσματικό που θα πρέπει να τρέχουν όλοι καθαροί”, πρόσθεσε ο Κορίρ.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares