Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!Οι ΗΠΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ! Κοιτάζουν το ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους…

Πανηγυρίζουν κάποιοι για την υποστήριξη που φαίνεται ότι μας δίνουν οι ΗΠΑ στα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία. Πιστεύουμε ωστόσο ότι κάνουν λάθος.

Η ελληνική κυβέρνηση διαρρέει πως έχουμε σύμμαχο τις ΗΠΑ απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν. Εμείς πάλι πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ κοιτούν το συμφέρον τους κάτι που σημαίνει πως αν αλλάξουν τα δεδομένα δεν θα έχουν πρόβλημα να μας… «πουλήσουν».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι οι ΗΠΑ δεν είναι φίλοι ή εταίροι αλλά σύμμαχοι (δηλαδή κοιτούν το αμοιβαίο συμφέρον) είναι η περίπτωση του νυν αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Όπως θα δείτε στο έγγραφο (είναι από τα πρακτικά του Κογκρέσου) το 2010 ο Μάικ Πενς, που δεν ήταν στην Κυβέρνηση, απευθύνθηκε στο Κογκρέσο για το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης της Ευρωζώνης.


Είπε χαρακτηριστικά: «… Κοιτάξτε, η Ευρωπαική Ένωση δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί οικονομικά τις ΗΠΑ και απλά δεν είναι σωστό να ζητούμε από το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να εγγυηθούν δάνεια προς έναν οικονομικό ανταγωνιστή στην Ευρώπη. Κανείς δε θέλει να αποτύχει η Ε.Ε αλλά δεν ζητούμε τη βοήθειά τους για το Νιου Τζέρσι ή την Καλιφόρνια. Δεν πρέπει να ζητούν τη βοήθειά μας για την Πορτογαλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα».
Τότε τους χρειαζόμασταν και δεν βοήθησαν. Κοίταξαν το συμφέρον τους. Λογικό.
Εμείς πότε θα κοιτάξουμε το δικό μας;…

Άρθρο της εποχής εκείνης με αναφορά και στην ομιλία Πενς.

Shares