Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

“Νομίζεις ότι θα με απειλήσεις ή θα με εκφοβίσεις; Νομίζεις ότι μπορώ να σε φοβηθώ, μασκαρά;..

"Νομίζεις ότι θα με απειλήσεις ή θα με εκφοβίσεις; Νομίζεις ότι μπορώ να σε φοβηθώ, μασκαρά;..

Η νέα ιταλική κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών λεκτικών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Figaro, o πρόεδρος της Γαλλίας, με αναφορά στην Ιταλία τόνισε: “Τους βλέπετε να αναπτύσ

σονται συνεχώς στην Ευρώπη, σε χώρες που νομίζαμε ότι ήταν αδύνατον να επανεμφανιστούν. Οι φίλοι μας, οι διπλανοί, λένε τα χειρότερα πράγματα, και εμείς συνηθίζουμε. Προχωρούν στις χειρότερες προκλήσεις και κανείς δεν ενοχλείται”.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, απάντησε στον αρχηγό του γαλλικού κράτους ότι “τα λόγια του είναι προσβλητικά και οι δηλώσεις του εκτός τόπου και χρόνου”, από την στιγμή που “η πραγματική υποκρισία είναι εκείνη όσων απωθούν τους μετανάστες στα ιταλογαλλικά σύνορα και θέλουν να γίνουν και ηθικολόγοι”.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στον διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο, τονίζοντας ότι η αρμόδια δημόσια υπηρεσία θα αποφασίσει αν πρέπει να συνεχίσει να του παρέχεται ένοπλη προστασία από το κράτος, δεδομένου ότι περνά και πολύ καιρό στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρομπερτο Σαβιάνο έχει δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής του από την μαφία της Νάπολης, ενώ έχει ασκήσει αυστηρή κριτική στην πολιτική του Ματτέο Σαλβίνι, ιδίως στο μεταναστευτικό.

“Νομίζεις ότι θα με απειλήσεις ή θα με εκφοβίσεις, νομίζεις ότι είμαι ευτυχής να ζω με ένοπλη προστασία από τότε που είμαι 26 ετών;”, ρώτησε με νόημα τον γραμματέα της Λεγκα, ο γνωστός ιταλός συγγραφέας, σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

“Νομίζεις ότι μπορώ να σε φοβηθώ, μασκαρά; Φοβάμαι περισσότερο να ζω με αυτό τον τρόπο, παρά να πεθάνω”, πρόσθεσε ο Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares