Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Να το αντιληφθούμε! Οι αναλυτές συμφωνούν πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ… (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο γεωπολιτικός αναλυτής , ε.α ταξίαρχος Χρήστος Μηνάγιας , μιλώντας στον 98.4 , εκτίμησε ότι η Τουρκία περνάει πλέον σε φάση πολυεπίπεδων προκλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, ανοίγοντας όμως το κάδρο για φραστικές επιθέσεις και σε Ισραήλ και Γαλλία.

Η Τουρκία προετοιμάζει και νέο επίπεδο προκλήσεων , λέει ο αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας, σημειώνοντας ότι πλέον διακηρύττει όλο το φάσμα των διεκδικήσεων της, προετοιμάζοντας ακόμη και ένα σκηνικό σύγκρουσης, για το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη , ανοίγοντας και την βεντάλια των συσχετισμών σε διπλωματικό επίπεδο.

Όπως είπε , η Τουρκία περνάει πλέον σε φάση πολυεπίπεδων προκλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, ανοίγοντας όμως το κάδρο για φραστικές επιθέσεις και σε Ισραήλ και Γαλλία.

Από την άλλη, ο καθηγητής Διεθνούς Στρατηγικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Παναγιώτης Ήφαιστος, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι για χρόνια πριονίσαμε την στρατηγική αποτροπής της Ελλάδας-Κύπρου. Μοιάζει οξύμωρο, αλλά η Τουρκία που εμπλέκεται σε όλο τον άξονα της ρευστότητας και άρα εκτίθεται σε Μεσόγειο και Μέση και Εγγύς Ανατολή, την ίδια ώρα λειτουργεί με τόση προκλητική αυθάδεια σε Ελλάδα και Κύπρο

Δεν απέκλεισε μάλιστα η Τουρκία να θελήσει να προχωρήσει στη λογική του «πρώτου συντριπτικού πλήγματος» και για αυτό υποστήριξε ότι χρειάζεται άμεσα στρατηγική αποτροπής με ψυχραιμία αλλά αποφασιστικότητα που προϋποθέτει ετοιμότητα σε όλα τα πεδία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares