Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Νέος “ΠΟΛΕΜΟΣ” Τουρκίας-Βρυξελλών! Υπουργός ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ τη διδασκαλία σχολικών μαθημάτων του Βελγίου στα τουρκικά…

Την οργή του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, προκάλεσαν οι δηλώσεις της Βελγίδας υπουργού αρμόδιας για τα Ίσα Δικαιώματα και την Καταπολέμηση της Φτώχειας, Ζουχάλ Ντεμίρ…η οποία κατέκρινε τη διδασκαλία μαθημάτων στην τουρκική γλώσσα (σε ωράριο εκτός του υποχρεωτικού) για παιδιά που κατάγονται από την Τουρκία.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός ανέφερε τα εξής:
“Η Βελγίδα υπουργός αρμόδιας για τα Ίσα Δικαιώματα και την Καταπολέμηση της Φτώχειας Ζουχάλ Ντεμίρ είπε ότι είναι απαράδεκτη η διδασκαλία μαθημάτων τουρκικής γλώσσας μετά το σχολείο για μαθητές τουρκικής καταγωγής. Είναι ντροπιαστικές τέτοιες δηλώσεις από μια υπουργό που είναι αρμόδια για τα Ίσα Δικαιώματα. Είναι επίσης πολύ λανθασμένο να γίνεται στις δηλώσεις αυτές αναφορά στην “ενσωμάτωση”. Είναι μια ολοφανερή και ωμή έκκληση για αφομοίωση”.

Ο Τσελίκ υποστήριξε ότι για να είναι η ενσωμάτωση υγιής “δεν θα πρέπει να εμποδίζουν τους ανθρώπους να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα και να αναπτύσσουν την ταυτότητα τους”.

Ο Τούρκος υπουργός κατέληξε πως η δημοκρατία στην Ευρώπη κινδυνεύει από το εσωτερικό της, κι όχι από κάποιον εξωτερικό εχθρό.
Με πληροφορίες από TRT

Shares