Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

Νέες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: “Η Ε.Ε. πάει να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τη λαθρομετανάστευση”…

Νέες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: "Η Ε.Ε. πάει να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τη λαθρομετανάστευση"...

Η πρόταση μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι “πιο ρεαλιστική”, αλλά απέχει πολύ από “να έχει ένα αποδεκτό πλαίσιο”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ουγγαρίας, Ζολτάν Κόβατς, αναφερόμενος στη διάσκεψη κορυφής των αρχηγών κρατών της Ε.Ε.

Ο Κόβατς δήλωσε στην δημόσια ουγγρική τηλεόραση M1 αργά την Πέμπτη ότι υπάρχει αποτελεσματική προστασία των συνόρων και μπορεί να οργανωθεί όχι μόνο στην ξηρά αλλά και στα θαλάσσια σύνορα. Ωστόσο, οι προτάσεις που υποστηρίζονται από τις Βρυξέλλες και στη Γερμανία έχουν ως στόχο τη νομιμοποίηση της λαθρομετανάστευσης.

Νέες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: "Η Ε.Ε. πάει να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τη λαθρομετανάστευση"...

Μάλιστα σημείωσε ότι η σύνοδος κορυφής δεν κατάφερε να επιτύχει συμφωνία και αυτό δεν θα ήταν εφικτό υπό τις σημερινές συνθήκες, εννοώντας τα σχέδια κοινής προστασίας των συνόρων και σύστασης οργανισμού μετανάστευσης. Αυτά θα έβλαπταν σαφώς την κυριαρχία των κρατών μελών και παράλληλα δεν θα συνεισφέρουν στην αποτελεσματική προστασία των συνόρων, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα ξένα ρεπορτάζ, ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε στη σύνοδο κορυφής ότι η Ε.Ε. πρέπει να εφαρμόσει μια έννοια «υποχρεωτικής αλληλεγγύης», με κάθε κράτος μέλος να συμβάλλει στη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού, αλλά όχι κατ ‘ανάγκη με τη λήψη μεταναστών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares