Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Νέα στοιχεία για τη Novartis! Καταθέτουν ξανά οι προστατευόμενοι μάρτυρες…

Με νέα ευρήματα εμπλουτίζεται η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, η οποία συνεχίζεται. Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες οι προστατευόμενοι μάρτυρες δίνουν νέες καταθέσεις.

Κατά την έφοδο στα γραφεία της Novartis εντοπίστηκε νέα λίστα με στοιχεία η οποία αφορά περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1000-5000 ευρώ την από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Ως γνωστόν, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει περίπου 4.000 γιατρούς οι οποίοι φέρονται να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

Η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα εως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα, είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δις ευρώ (αφορά κυρίως τη ζημιά του ΕΟΠΥΥ).

Παράλληλα, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ξεκινούν νέο κύκλο καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων σχετικά με τις πτυχές της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένας από τους τρεις μάρτυρες υπό προστασία φέρεται να έχει ήδη δώσει νέα κατάθεση και να έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.
newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares