Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ερντογάν – “Δε θα σας χαρίσουμε τη θάλασσα!”…

Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ερντογάν - "Δε θα σας χαρίσουμε τη θάλασσα!"...

Νέο κρεσέντο προκλήσεων από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα μετά την τελετή παράδοσης ενός ολοκαίνουριου πολεμικού πλοίου στο τουρκικό ναυτικό, έκανε ξεκάθαρο πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχτεί μονομερείς ενέργειες στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να είναι ισχυρό όπως τα άλλα σώματα (των ενόπλων δυνάμεων). Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες για την μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα που δεν θα έχει την δυνατότητα να ανοίγεται στην θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ενέργειες που έχουν ως στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου παραγνωρίζοντας την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στην ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν. Η αποφασιστικότητα μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας αυξάνεται με το κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στον στόλο μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη θάλασσα στους πειρατές».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares