Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Νέα ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ στο “Ναυάγιο”! Δύτες κάνουν ελέγχους γύρω απ’ το νησί…

Νέα ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ στο "Ναυάγιο"! Δύτες κάνουν ελέγχους γύρω απ' το νησί...

«Έχουμε συνέχεια των κατολισθήσεων, αυτό είναι εμφανές», δήλωσε αναφερόμενος στην παραλία «Ναυάγιο» ο πρόεδρος του Οργανισμού…

Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, στον απόηχο του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε τη Ζάκυνθο.

«Τις αμέσως επόμενες ώρες θα αποτιμήσουμε πόσο μεγάλες ήταν οι κατολισθήσεις αυτές», ανέφερε ο κ. Λέκκας, μετά το πέρας της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον σεισμό.

Υπενθυμίζεται πως στο «Ναυάγιο» είχε σημειωθεί κατολίσθηση στις 13 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα επτά άτομα να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, στην πλειονότητά τους με ελαφρά ραύματα. Σοβαρότερα τραύματα έφερε μία 34χρονη τσεχικής υπηκοότητας, η οποία υπέστη κάταγμα στον σπόνδυλο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ με τη συνδρομή δυτών, μηχανικοί της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών από το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και ερευνητές του Εργαστηρίου Λιμενικών έργων του ΕΜΠ πραγματοποιούνται ελέγχους σε όλο το λιμάνι της Ζακύνθου, ώστε να διαπιστωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η μεγάλη σεισμική δόνηση του χτύπησε τη Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το πρωί του Σαββάτου έγιναν έλεγχοι στον τραπεζοειδή του Αγίου Διονυσίου αλλά και στην παραλιακή ζώνη, ενώ το Λιμεναρχείο προχώρησε στην απαγόρευση της πρόσβασης στον εγκάρσιο Βραχίονα του μόλου Αγίου Νικολάου τοποθετώντας απαγορευτικές κορδέλες.

Σε επιφυλακή το νησί -Φόβος για μεγάλο μετασεισμό
Η Ζάκυνθος κηρύχθηκε σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής για το επόμενο 48ωρο μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού οργάνου, οι εκπρόσωποι των φορέων πήραν το λόγο αποτυπώνοντας πλήρως την κατάσταση που επικρατεί μετά το σεισμό.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε πως «ο σεισμός ήταν ένας μεγάλος σεισμός, δεν είχε επιπτώσεις, η Ζάκυνθος άντεξε».

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος σχετικά με τον σεισμό στη Ζάκυνθο επεσήμανε ότι “η μετασεισμική ακολουθία είναι πολύ έντονη όπως είναι και φυσιολογικό γιατί ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Ο μεγάλος μετασεισμός είναι 5,2 αλλά μπορεί να γίνει και μεγαλύτερος που μπορεί να φθάσει το 6.0 αλλά και το 6.2. Και οι κάτοικοι και οι Αρχές να είμαστε σε εγρήγορση και προετοιμασμένοι για το φαινόμενο που είναι ανοιχτό ενδεχόμενο”.
parapolitika.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares