Κυριακή , 9 Μάϊος 2021
Τελευταία Νέα

Νέα ΕΠΙΘΕΣΗ της Τουρκίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία για τους Κούρδους…


Σε μία εμπρηστική του ομιλία στην Ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο γερμανικό Μόναχο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ υπερασπίστηκε την τουρκική επέμβαση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, στρέφοντας τα βέλη του εμμέσως πλην σαφώς στις ΗΠΑ -και δεν «χαρίστηκε» ούτε στην οικοδέσποινα Γερμανία.  


«Πρόκειται για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε επανειλημμένα το Σάββατο σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στο Αφρίν της βόρειας Συρίας και τόνισε ότι η Τουρκία, υπερασπιζόμενη τα νότια σύνορά της, υπερασπίζεται ταυτόχρονα τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

«Άλλα μέλη του ΝΑΤΟ συνεργάζονται, αντιθέτως, με τους τρομοκράτες» δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα εκφράσει «δυσφορία» για την αμερικανική υποστήριξη στις κουρδικές πολιτοφυλακές στη βόρεια Συρία, οι οποίες μάχονται εναντίον της ISIS. Η Άγκυρα απορρίπτει συλλήβδην ως τρομοκράτες όλες τις κουρδικές ομάδες, και έχει κατηγορήσει ως «συνεργάτες των τρομοκρατών» όσους τις υποστηρίζουν.

Ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε επίσης στα γενικότερα αποτελέσματα των επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έκανε λόγο για σύλληψη μέχρι τώρα περισσότερων από 10.000 μελών της ISIS.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κριχμπάουμ σχετικά με τους δημοσιογράφους που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές ακόμη και χωρίς να τους έχει επαγγελθεί κατηγορία, ο τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι ένα συνταγματικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τους κανόνες κράτους δικαίου μιας άλλης χώρας.

parapolitika.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares