Σάββατο , 21 Μαΐου 2022

Νέα εξέλιξη “ΣΕΙΣΜΟΣ” από Ρωσία! ΕΞΑΛΛΟΣ ο Πούτιν…

Το σχίσμα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως και του Πατριαρχείου Μόσχας όλο και βαθαίνει και η κατάσταση γίνεται καθημερινά και πιο επικίνδυνη.


Χαρακτηριστικό της κόντρας που υπάρχει είναι ότι το ρωσικό πατριαρχείο απαγόρευσε στα μέλη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να προσεύχονται και να λαμβάνουν θεία Kοινωνία στα μοναστήρια και στους ναούς του Αγίου Όρους.
Την σοκαριστική απόφαση ανακοίνωσε ο π. Ίγκορ Γιακιμτσιούκ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Kυρίλλου, και ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ, γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου.

Συγκεκριμένα, ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ ανέφερε ότι «από τώρα και στο εξής, μέχρι να αλλάξει η στάση της Κωνσταντινούπολης, οι Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη λατρεία, στην θεία Κοινωνία ή στην προσευχή σε εκκλησίες υπό τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης. Ούτε θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν σε άλλα μυστήρια».

Αυτή η απόφαση είναι δεδομένο ότι θα μειώσει κατά πολύ τις επισκέψεις Ρώσων προσκυνητών αλλά και κληρικών στο Άγιο Όρος, κάτι που αποτελεί πολύ μεγάλο πλήγμα για τα μοναστήρια. Οι κληρικοί δεν θα έρχονται λόγω του φόβου για τιμωρία ενώ οι προσκυνητές θα αμφιταλαντεύονται λόγω της κόντρας.

Πάντως στην απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας θα πρέπει να έπαιξε ρόλο και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι εξοργισμένος με την αμερικανόφιλη πολιτική του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Με πληροφορίες από Βήμα Ορθοδοξίας

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares