Τετάρτη , 17 Ιούλιος 2019
Τελευταία Νέα

Μύλος με τις συντάξεις και την ενημέρωση των κομμάτων! ΝΔ: Όργανο προπαγάνδας και όχημα διασποράς fake news το ΑΠΕ…

Ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό και πλέον δεν μιλούν για αναβολή των περικοπών στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 αλλά για ακύρωση του (ψηφισμένου από τη Βουλή) μέτρου, προκαλεί θύελλα πολιτικής αντιπαράθεσης. Κυρίως γιατί αναφέρει πως ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι για τη θέση τους αυτή έχουν ενημερώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνται πως έχουν ενημέρωση σχετικά με το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τη Νέα Δημοκρατία, που εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση. Αναφέρει ότι στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης (11.09.2018) ανάμεσα στα στελέχη της και τους εκπροσώπους των θεσμών, οι τελευταίοι δεν αποσαφήνισαν τις θέσεις τους. Ούτε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε άλλη ενημέρωση από την κυβέρνηση ή τους θεσμούς.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Καλεί μάλιστα τη διοίκηση του Πρακτορείου «να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».
newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares