Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Τι ήταν τα έξι ελικόπτερα που πέταξαν πάνω ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ξημερώματα;… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Τι ήταν τα έξι ελικόπτερα που πέταξαν πάνω ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ξημερώματα;... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα άκρως εντυπωσιακό και ενδιαφέρον βίντεο που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, αναρτήθηκε στην κυπριακή ιστοσελίδα Pafos Press την Τρίτη 23 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα στο εν λόγω βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές λήψεις, παρουσιάζονται έξι ελικόπτερα να ίπτανται πάνω από την Πάφο σε διαφορετικά σημεία της επαρχίας, σε χαμηλό ύψος (μερικές δεκάδες μέτρα), πρωινές ώρες, μόλις έχει ανατείλει ο Ήλιος.

Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό και άκρως ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο βίντεο, είναι οι τύποι των ελικοπτέρων που έχουν καταγραφεί, αφού όπως εύκολα διακρίνονται πρόκειται για επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64 Apache και για μεταφορικά ελικόπτερα CH-47 Chinook.

Τόσο τα AH-64 Apache, όσο και τα CH-47 Chinook δεν αποτελούν μέρος του οπλοστασίου της Εθνοφρουράς, η οποία ως γνωστό διαθέτει ελικόπτερα τύπου Mi-35P, SA-342L1 Gazelle, AW-139 και Bell 206L, τα οποία όπως φαίνεται στο βίντεο δεν ομοιάζουν καθόλου με αυτά που έχουν καταγραφεί πάνω από την Πάφο.

Επομένως το ερώτημα που εγέρθηκε ήταν σε ποια χώρα ανήκουν τα τέσσερα ελικόπτερα AH-64 Apache και τα δύο CH-47 Chinook που καταγράφηκαν στο βίντεο! Σύμφωνα πάντα με την κυπριακή ιστοσελίδα Pafos Press, τα ελικόπτερα αυτά συμμετείχαν σε μία διήμερη άσκηση που ξεκίνησε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις από την Κύπρο και… την Ελλάδα

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα ελικόπτερα δεν διαθέτουν παραλλαγή ερήμου, οπότε, τουλάχιστον όσον αφορά τα AH-64 Apache δεν φαίνεται να είναι ισραηλινά ή αιγυπτιακά, ενώ ελικόπτερα CH-47 Chinook δεν διαθέτει το Ισραήλ, ενώ τα Αιγυπτιακά έχουν παραλλαγή ερήμου.

Φυσικά, θα υπήρχε και το ενδεχόμενο τα ελικόπτερα να ήταν αμερικανικά και να επιχειρούσαν από την γειτονική βρετανική αεροπορική βάση στο Ακρωτήρι, όμως θα έπρεπε να θεωρείται πρακτικά αδύνατο τα ελικόπτερα αυτά να ίπτανται πάνω από την Πάφο σε χαμηλό ύψος.

Επομένως και δια της ατόπου απαγωγής, θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι τα εν λόγω ελικόπτερα, τέσσερα AH-64 Apache και δύο CH-47 Chinook, θα έπρεπε να ανήκουν στην Ελληνική Αεροπορία Στρατού, η οποία πραγματοποίησε όπως φαίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της αποστολή στην μαρτυρική Κύπρο.

πληροφορίες από  Pafos Press-defence point
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares