Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020

Μπράντι: Ένα ποτηράκι κάνει τον γιατρό πέρα-Τα οφέλη του…

Μπράντι: Ένα ποτηράκι κάνει τον γιατρό πέρα-Τα οφέλη του...

Παρά το γεγονός ότι έχει Γαλλική καταγωγή, το μπράντι αποτελεί ολλανδική ιδέα, που πρακτικά εφαρμόστηκε από τους Γάλλους.

Πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω, στον 16ο αιώνα, τότε που η μικρή πόλη του Κονιάκ, ήταν σημαντικό εμπορικό κέντρο για την εκμετάλλευση του άλατος και τη μεταφορά του οίνου. Τα ολλανδικά καράβια προμηθεύονταν το κρασί της περιοχής και το μετέφεραν προς πώληση.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, όμως, το χαμηλόβαθμο κρασί αλλοιωνόταν και υποβαθμιζόταν σημαντικά. Οι ταξιδευτές Ολλανδοί, έδωσαν τη λύση, προτείνοντας τη συμπύκνωση του οίνου με απόσταξη.

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν την ικανότητά του να επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης, τη θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνου, την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς, τη βελτίωση του ύπνου, ακόμα και τον έλεγχο του βάρους, ενώ μειώνει αναπνευστικά προβλήματα, και αυξάνει την αντοχή του ανοσοποιητικού συστήματος

Ας δούμε, όμως, ΕΔΩ τα οφέλη από την κατανάλωση του μπράντι με… μέτρο, όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε με όλα τα οινοπνευματώδη ποτά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares