Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στα Βαλκανια βάζει ο Ζάεφ: “Παράλογο το αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ συντάγματος” – “ΑΔΕΙΑΣΕ” και τη Ρωσία…


Φωτιά στα Βαλκάνια βάζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ με συνέντευξή του στους Financial Times, καθώς όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί ένα βασικό αίτημα της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, αλλά “άδειασε” και τη Ρωσία, κάτι που μπορεί να προκαλέσει νέα αστάθεια στη χώρα.


Συγκεκριμένα ο κ. Ζάεφ είπε για την αλλαγή του συντάγματος που ζητάει η χώρα μας:

«Είμαι αισιόδοξος. Είναι πολύ δύσκολο το γνωρίζουμε. Αλλά θα ήταν έξυπνο να βρουν οι δυο πλευρές τη λύση το συντομότερο δυνατόν. Τώρα η νέα απαίτηση της Ελλάδας είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας. Αλλά το Σύνταγμα είναι ένα κείμενο εσωτερικών κανόνων. Δεν έχει επιπτώσεις στο εξωτερικό. Και σε κάθε περίπτωση μια αλλαγή του Συντάγματος δεν θα συνιστούσε τελική εγγύηση, γιατί μια νέα κυβέρνηση μπορεί στο μέλλον να το αλλάξει εκ νέου».

Σα να μην έφτανε η δήλωση αυτή, λίγο μετά ξεκαθάρισε ότι αν και τα Σκόπια έχουν καλές σχέσεις με τους Ρώσους οι οποίοι δεν θέλουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, αυτό για τη χώρα του είναι… μονόδρομος:

«Η Ρωσία δεν αντιτίθεται στην ένταξή μας στην ΕΕ, αλλά δεν είναι τόσο θετική στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα μας δεν έχει εναλλακτική από την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Μην σας φανεί παράξενο αν σε λίγο καιρό δείτε τον Ρωσικό δάακτυλο να αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση. Πολύ δύσκολα θα αφήσει η Μόσχα να “κατακτήσει” έτσι εύκολα το ΝΑΤΟ την περιοχή που συνδέει-χωρίζει Ελλάδα, Σερβία και Αλβανία…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares