Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μια Καλοστημένη Ενέδρα; ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ…

Μια Καλοστημένη Ενέδρα; ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...

Oύτε ένας μήνας δεν πέρασε από το περιστατικό με το Γαύδος στα Ίμια και οι Τούρκοι… ξαναχτύπησαν. Οι συμπτώσεις πολλές και καλό είναι να αναλυθούν.

Για οικονομία του άρθρου θα θεωρήσουμε πως οι Έλληνες στρατιωτικοί όντως πέρασαν σε τουρκικό έδαφος. Το κατά πόσον αυτό αληθεύει ή όχι είναι άλλη συζήτηση που δε θα αναλύσουμε. Θα μείνουμε στα επίσημα.
Η βασική σύμπτωση είναι πως μόλις έγινε ο ανασχηματισμός, και ανέλαβε καθήκοντα ο κος Κουβέλης, ξεσπά νέα κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μήπως είναι εκμετάλλευση από την τουρκική πλευρά για να ‘τεστάρουν’ τα αντανακλαστικά και τις αντοχές της κυβέρνησης; Το σκεφτόμαστε διότι συνήθως τέτοια περιστατικά παραβίασης συνόρων από στρατιωτικούς λύνεται απλά κι όμορφα. Ένα πακέτο τσιγάρα, δυο ανθρώπινες κουβέντες κι άντε στο καλό.
Εδώ όμως έχουμε σύλληψη, μεταφορά στην Ανδριανούπολη, χειροπέδες και φυσικά φωτογραφίες από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τώρα, ξέχωρα από τα επίσημα.
Διαβάζουμε  στον τύπο : Οι καταθέσεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για τις συνθήκες που συνελήφθησαν από τους Τούρκους κομάντο της ειδικής μονάδας «Αετοί των Συνόρων», που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού Στρατού, είναι και ενδεικτικές του τρόπου μη αντίδρασής τους στο επεισόδιο:

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Εβρο το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο 25χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιτρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας κύκλωσαν με τα όπλα προτεταμένα και εν συνεχεία μας πήραν τα δικά μας όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα. Αν περάσαμε τα σύνορα, τα περάσαμε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών».

Με 20-25 εκατοστά χιόνι δεν μπαίνεις μέσα σε εχθρικό έδαφος. Απ’ότι λέει, ούτε κι αυτός έχει καταλάβει αν βρισκόταν σε ελληνικό ή τουρκικό έδαφος.

Οσο για το “Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα” είναι κάπως απογοητευτική η (μη…) αντίδρασή τους. Στα σύνορα έκαναν περιπολία. Τι εντολές άραγε έχουν λάβει στα σύνορα;

Να σημειώσουμε ότι ανήκουν στο Μηχανικό και ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ειδική μονάδα. (πηγή iellada)
Στημένο σκηνικό στον Έβρο, στημένο στα Ίμια τι άλλο να περιμένουμε;

του Αρχισυντάκτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares