Κυριακή , 1 Οκτωβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Μια δοκιμή θα μας πείσει! Γιατί πρέπει να τρώμε πικάντικα φαγητά…

Για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανεχθούν τα πικάντικα φαγητά, το αίσθημα του καψίματος από την πιπεριά τσίλι φέρνει πόνο, ενώ για εκείνους που τα αγαπούν το ίδιο αίσθημα είναι αληθινή πανδαισία.


Αυτή η αίσθηση θερμότητας για τους λάτρεις των πικάντικων ισορροπεί ανάμεσα σε πόνο και ευχαρίστηση και είναι ακριβώς αυτό που βρίσκουν συγκλονιστικό.

Η χημική ουσία που προκαλεί την καυτερή, οδυνηρή αίσθηση, ονομάζεται καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη είναι πράγματι ερεθιστική, σε τέτοιο βαθμό που αποτρέπει τα ζώα από το να φάνε τις συγκεκριμένες τροφές. Προφανώς δεν αποτρέπει εμάς τους ανθρώπους που τις… καταβροχθίζουμε.

Πέρα όμως από την ευχαρίστηση υπάρχει και το θέμα της ωφέλειας για την υγεία. Και είναι γεγονός ότι τα πικάντικα τρόφιμα είναι πραγματικά ευεργετικά για την υγεία μας.

Ας δούμε τους 5 top λόγους για να τρώμε πικάντικα τρόφιμα…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares