Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για Πούτιν…

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για Πούτιν...

Από χθες διαβάζουμε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως η Ρωσία είναι υπέρ των Σκοπίων κι αυτό το αιτιολογούν με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν.
Αφορμή λοιπόν στάθηκε η παρουσία του Καθηγητή Κοινωνιολογίας και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Λομονοσόφ Μόσχας, Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο 3-3-2018 στα Σκόπια, προσκεκλημένος του κόμματος που φέρει την προκλητική ονομασία “Μοναδική Μακεδονία” και έχει ως σύμβολό του και τον “Ήλιο της Βεργίνας”.

Το ακροδεξιό κόμμα του Γιάνκο Μπάσεφ, που δεν έχει έδρα στη Βουλή, αποτελούσε ένα από τα κόμματα του συνασπισμού που στήριζαν τον Γκρούεφσκι, αλλά με την πτώση του πήρε άλλο δρόμο και πριν ένα σχεδόν μήνα, τον Ιανουάριο του 2018, άλλαξε την ονομασία του στο προκλητικό “Μοναδική Μακεδονία”.

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για Πούτιν... Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για Πούτιν... Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για Πούτιν...
Μάλιστα τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως ο Ντούγκιν δήλωσε χαρακτηριστικά : “Εάν θεωρείτε ότι η χώρα σας θα πρέπει να ονομάζεται “Μακεδονία”, είναι δικαίωμά σας. Είναι το όνομά σας, είναι η ταυτότητά σας”.

H παρουσία του Ντούγκιν δε θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική εάν δεν παρουσιαζόταν ως απλή παρουσία, αλλά ως φωνή του Βλαντιμίρ Πούτιν και κατά συνέπεια ως ψήφο στήριξης του Κρεμλίνου στα Σκόπια.
Ποιος όμως είναι ο Αλεξάντρ Ντούγκιν;

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για Πούτιν...
Ο Αλεξάντρ Γκελγιέβιτς Ντούγκιν (ρωσικά: Алексáндр Гéльевич Дýгин‎) είναι γεωπολιτικός, παραδοσιοκράτης (τραντισιοναλιστής) και ένας εκ των δημοφιλέστερων ιδεολογικών θεωρητικών της Ευρασιατικής Ένωσης. Είναι ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο “Τα θεμέλια της Γεωπολιτικής: Το Γεωπολιτικό Μέλλον της Ρωσίας” (1996), το οποίο είχε μεγάλη επίδραση εντός των ελίτ του ρωσικού κράτους επάνω σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έχοντας καταστεί εγχειρίδιο σε πολλά πανεπιστήμια. Είναι επίσης πολύ γνωστός για την έλξη του προς ριζοσπαστικά αριστερά και δεξιά ιδεώδη μέσα από τα οποία, ανασυνθέτοντας τα, δημιουργεί την Τέταρτη Πολιτική Θεωρία, εναλλακτική προς τον Φιλελευθερισμό, που έχει επίσης περιγραφεί ως φασιστική.
Είναι, επί του παρόντος, επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς και του Κέντρου Συντηρητικών Μελετών του εν λόγω τμήματος. (πηγή wikipedia)
Όσο για τα δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν δεξί χέρι του Πούτιν θα παραθέσουμε τα όσα ο δημοσιογράφος Alexander Nevzorov έχει γράψει : «εάν είχαμε τον Sergey Kurginyan και τον Dugin αντί για τον Πούτιν, θα ήταν κόλαση για όλους μας, θα είχαν προκαλέσει Πανευρωπαικό και Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς καμία αμφιβολία και δε θα τους ενδιέφεραν οι επιπτώσεις. Αλλά ο Dugin κι ο Kurginyan δεν έχουν την παραμικρή επιρροή στο τι γίνεται στο Κρεμλίνο και δεν τους δέχονται ούτε καν για συμβουλές»

Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για Πούτιν...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares