Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΜΑΓΚΑΣ Σαλβίνι! Δείτε το νομοσχέδιο που προωθεί…

ΜΑΓΚΑΣ Σαλβίνι! Δείτε το νομοσχέδιο που προωθεί...

Ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Ιταλίας αποκάλυψε στο Facebook ότι προετοιμάζει νέα νομοθεσία για την αυτοάμυνα στην Ιταλία.

Τον Ιούλιο, ο υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι ανακοίνωσε στο Twitter ότι θα εξετάσει τη μεταρρύθμιση των νόμων αυτοάμυνας ώστε να επιτρέψει στους πολίτες να αντιμετωπίσουν εισβολείς και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους με πυροβόλα όπλα, αν χρειαστεί. “Ένας νέος νόμος που επιτρέπει τη νόμιμη υπεράσπιση των ανθρώπων στα σπίτια τους είναι προτεραιότητά μας”, δήλωσε ο Σαλβίνι.

Σε δημοσκοπήσεις το καλοκαίρι, το 39% του ιταλικού λαού δήλωσε ότι θα ήθελε να δει λιγότερο αυστηρά κριτήρια για την κατοχή πυροβόλων όπλων για σκοπούς αυτοάμυνας.

Η τάση αύξησης των αδειών όπλων δεν περιορίζεται στην Ιταλία. Ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες είδαν την αύξηση των αιτημάτων αδειών και των πωλήσεων πυροβόλων όπλων από το ύψος της μεταναστευτικής κρίσης το 2015, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, του Βελγίου και της Αυστρίας.

Ο Σαλβίνι είπε: “Εάν ένας διαρρήκτης μπει στο σπίτι σας, στην ιδιοκτησία σας ή στο κατάστημά σας, θα έχετε το δικαίωμα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και την ιδιοκτησία σας, ενώ ο δράστης και οι συγγενείς του δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση ούτε ενός ευρώ”.

“Επιπλέον, δεν χρειάζεται να πηγαίνετε σε μακροχρόνιες δίκες και δεν θα πρέπει να πληρώσετε για τίποτα. Το κράτος θα καλύψει τα έξοδα εκείνων που υπερασπίστηκαν τη ζωή τους. Αυτά είναι μερικά από τα νομικά ζητήματα για την αυτοάμυνα που θα φέρουμε στη Γερουσία στις 23 Οκτωβρίου”, σημείωσε.

(μετάφραση από voiceofeurope.com)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares