Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μίλησε η Αχτσιόγλου και θύμισε καθεστώς! “Ό,τι και να πει το δικαστήριο…εγώ δεν πληρώνω”…

Μίλησε η Αχτσιόγλου και θύμισε καθεστώς! "Ό,τι και να πει το δικαστήριο...εγώ δεν πληρώνω"...

Ότι δεν θα ευοδωθούν οι προσπάθειές των συνταξιούχων να κερδίσουν αναδρομικά όλες τις περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις από το 2012, υποστήριξε σε συνέντευξή της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε ότι ναι μεν το Μονομελές Πρωτοδικείο έχει δικαιώσει ορισμένους συνταξιούχους που προσέφυγαν, όμως η κυβέρνηση έχει προσφύγει σε δεύτερο βαθμό και θα κερδίσει τη δίκη. Και αυτό γιατί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε τον νόμο αντισυνταγματικό -και πάνω στον οποίο βασίστηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου- δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 η κα Αχτσιόγλου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γίνεται επιχείρηση παραπληροφόρησης από ΜΜΕ, χτίζονται δικηγορικές καριέρες. Το 2012 με νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση περικόπηκαν οι συντάξεις. Το 2015 το ΣτΕ έκρινε ότι αυτές οι περικοπές ήταν αντισυνταγματικές, αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ. Η κυβέρνηση το 2016 προχώρησε σε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και διαμόρφωσε ένα καθαρό πεδίο που εναρμονίζεται με τις συνταγματικές αρχές. Πριν από λίγους μήνες υπήρξε απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου ότι θα πρέπει να δοθούν αναδρομικά, αυτό αντιβαίνει στην απόφαση του ΣτΕ, έχει ασκηθεί έφεση από την πλευρά του Δημοσίου.

Δεν εκτιμώ ότι θα ευδοκιμήσει στους επόμενους βαθμούς αυτή η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περίπου δέκα περικοπές στις συντάξεις και παρέδωσαν το ασφαλιστικό με έλλειμμα. Είναι ένα αρνητικό θαύμα και θέλει θράσος για να μας κουνούν το δάχτυλο ενώ καταφέραμε να φτιάξουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οι περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές ήταν 4,5 δισ. το έτος».

Επίσης, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι τελικά οι συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων δεν θα κοπούν.

thecaller.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares