Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Π. Καμμένου! Θέλουν να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ απ’ τους ΑΝ.ΕΛ. – Πάει για ΔΙΑΛΥΣΗ η κυβέρνηση;…

Μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ κατά του Π. Καμμένου! Θέλουν να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ απ' τους ΑΝ.ΕΛ. - Πάει για ΔΙΑΛΥΣΗ η κυβέρνηση;...

Με non paper, με διαρροές και σιγά – σιγά μέσω δηλώσεων κορυφαίων υπουργών, του Προέδρου της Βουλής, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, χτίζεται ένα ισχυρό μέτωπο από την πλευρά του Μαξίμου κατά του κυβερνητικού εταίρου, που αυτή τη φορά δεν υπέπεσε μόνο σε ένα λεκτικό ατόπημα, αλλά λειτούργησε…

μονομερώς, «αδειάζοντας» πρώτα την κυβερνητική γραμμή και συμφωνία με τον Τσίπρα σχετικά με το Σκοπιανό, αλλά περίτρανα τον υπουργό Εξωτερικών και τον θεσμικό του ρόλο.

Η αντιπολίτευση, αλλά για πρώτη φορά και φιλοκυβερνητικά μέσα, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης στοιχίζονται πίσω από το κυβερνητικό «άδειασμα» προς τον κυβερνητικό εταίρο δείχνοντάς του ότι η επόμενη κίνησή του επιβάλλεται να είναι η αποχώρησή του από την κυβέρνηση, εάν δεν θέλει να χρεωθεί μια ακόμη… κωλοτούμπα.

Διαφορετικά… θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να «αγκαλιάσει» και πάλι τον κυβερνητικό του εταίρο και να πάει κόντρα ακόμη και στις επισημάνσεις ότι η «συνεργασία αυτή, βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση».

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από χθες με την τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που σχολίασε τις ακατάληπτες για τον κ. Βούτση δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί plan b το θέμα του Σκοπιανού.

Ακολούθησε, μέσω διαρροών το Μέγαρο Μαξίμου που δήλωνε ότι παραμένει πιστή η κυβέρνηση στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εμφανώς αιφνιδιασμένος και επιχειρώντας να εξηγήσει τα… ανεξήγητα, μίλησε για δυσκολονόητο περιεχόμενο στις δηλώσεις του κ. Καμμένου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ρωτήθηκαν σήμερα σε εκδήλωση για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Οι δυο υπουργοί κράτησαν αποστάσεις. «Ο υπουργός Εξωτερικών, δεν πρέπει να μιλάει πολύ για να ακούγεται όταν μιλάει», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, αρνούμενος να σχολιάσει.  Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, συμπλήρωσε: «Αυτό ισχύει για όλους του υπουργούς, πρέπει να μιλάνε μετρημένα»

Την σκυτάλη πήραν όμως κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως η υπουργός Παιδείας, κ Τζούφη, η οποία τόνισε από το βήμα της Βουλής πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες Βάσεις και συμπλήρωσε πως: «Η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ».

Τα σφοδρά πυρά και του Γιώργου Κυρίτση αλλά και την αυστηρή κριτική του δέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως «σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση», ενώ χαρακτήρισε σπασμωδικές τις κινήσεις του Πάνου Καμμένου.

«Είναι ένα πρόβλημα. Δεν είναι αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό θα μπορούσε να το θέσει ως αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος στον αρχηγό του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου. Η εξωτερική πολιτική είναι θέμα του πρωθυπουργού, είναι λίγο σπασμωδικές οι ενέργειες αυτές» είπε ο κ. Κυρίτσης.

Το κυβερνητικό μέτωπο που δημιουργείται κατά του κυβερνητικού εταίρου δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ελιγμών στον Πάνο Καμμένο και στους ΑΝΕΛ, που θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στην κυβέρνηση ή αν αυτή τη φορά θα παραμείνει πιστός στην τακτική του, κάτι που θα τον οδηγήσει και στην έξοδο.

Ο μονόδρομος στον οποίο έχει μπει η κυβέρνηση, με επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ενδεχομένως να μαρτυρά και την αντίληψη της δύσκολης κατάστασης από την κυβέρνηση γι’ αυτό και θα επιχειρήσει να προκαλέσει πιο γρήγορα απ’ ότι υπολόγιζε ο καθένας εθνικές εκλογές. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενοι τα «κοινοβουλευτικά μαθηματικά» να έχουν βγει τελικά στον Αλέξη Τσίπρα και να έχει βρει όσους βουλευτές χρειάζεται προκειμένου να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και χωρίς τους ΑΝΕΛ.
parapolitika.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares