Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Λευκός καπνός» στη Βαυαρία! Έδωσαν τα χέρια…

«Λευκός καπνός» στη Βαυαρία! Έδωσαν τα χέρια...

Σε συμφωνία κατέληξαν, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους της Βαυαρίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Τα καταφέραμε», δήλωσε αργά χθες το βράδυ στη Βαυαρία ο επικεφαλής της CSU και Πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ, ο οποίος αναμένεται να επανεκλεγεί στο αξίωμα την Δευτέρα, σε ψηφοφορία του Κοινοβουλίου.

Το ακριβές περιεχόμενο της κυβερνητικής συμφωνίας θα δημοσιοποιηθεί την Δευτέρα το πρωί, κατά την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Οκτωβρίου αποτέλεσε βαριά ήττα για την Άνγκελα Μέρκελ αφού είδε τους δύο κύριους συμμάχους της – τους Χριστιανοκοινωνιστές και τους Σοσιαλδημοκράτες να καταποντίζονται. Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την υποχώρηση του κόμματός της στο κρατίδιο της Έσσης οδήγησαν την καγκελάριο στην απόφασή της να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές στην Βαυαρία είχαν χάσει το 12% της δύναμής τους όπως και την απόλυτη πλειοψηφία για πρώτη φορά τα τελευταία 70 χρόνια, οι Πράσινοι εκτοξεύθηκαν στο 17,5%, ενώ ακολουθούσαν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,6%, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 9,7%. Εκτός Κοινοβουλίου είχε μείνει η Αριστερά, που συγκέντρωσε ποσοστό 3,2%.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares