Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

ΛΑΔΙ στη ΦΩΤΙΑ ρίχνει ο Μακρόν: «Να μπει κάτω από ΔΙΕΘΝΗ επιτήρηση το Ιράν»…


Το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης πρέπει να τεθεί υπό διεθνή επιτήρηση, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Φαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη διατηρώντας βέβαια παράλληλα την πυρηνική συμφωνία που ο Αμερικανός πρόεδρος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει να καταργήσει.
Η Γαλλία, ένας από τους υπογράφοντες την πυρηνική συμφωνία του 2015, θέλει να τη διαφυλάξει, καθώς δεν προσφέρθηκε τίποτα καλύτερο, σύμφωνα με τον Macron. Ωστόσο, ανέφερε αργά χθες το βράδυ ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί η χρήση “πυραύλων που συνδέονται με το Ιράν στη Υεμένη και τη Συρία”.

«Και χρειάζεται να θέσουμε το Ιράν υπό επίβλεψη για τους των βαλλιστικούς πυραύλους του. Είναι απαραίτητο για την ασφάλεια της περιοχής και γι ‘αυτό χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό κυρώσεων και ελέγχου προσαρμοσμένου σε αυτό», ανέφερε ο κ. Μακρόν δείχνοντας ότι σιγά σιγά πάει στη γραμμή Τραμπ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αράκι, δήλωσε πριν από μια εβδομάδα ότι η Δύση πρέπει να διασφαλίσει την επιτυχία της πυρηνικής συμφωνίας πριν προσπαθήσει να διαπραγματευτεί άλλα ζητήματα.
Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares