Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

«Λίνα συγγνώμη»! Γιατί ο Τσακαλώτος ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του Γιάννη Στουρνάρα….

Hταν το περασμένο καλοκαίρι, σε μια εποχή που τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μονοπωλούσε η υπόθεση των Σκοπίων και το θέμα Novartis είχε ξεχαστεί. Τα μόνα Μέσα που ασχολούνταν με το θέμα ήταν τα ακραιφνώς συριζαϊκά…

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, γνωστός και φίλος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από το παρελθόν, ζήτησε ξαφνικά ραντεβού από τον Γιάννη Στουρνάρα. Το ραντεβού κλείστηκε στο γραφείο του διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε εκείνη τη συνάντηση που πρώτη αποκάλυψε η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Δημήτρης Λιάκος, παρά τη στενή σχέση που διατηρεί με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν μάσησε τα λόγια του. Είπε στον Γιάννη Στουρνάρα ότι ζήτησε να τον δει για να τον προειδοποιήσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συντονισμένη προσπάθεια να τον μπλέξουν στην υπόθεση Novartis και να τον ενοχοποιήσουν, με όχημα τις δραστηριότητες της συζύγου του Λίνας.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ο Δημήτρης Λιάκος εξήγησε στον εμβρόντητο Στουρνάρα ότι ο άνθρωπος πίσω από την οργάνωση της σκευωρίας δεν είναι άλλος από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ χαρακτήρισε περιφερειακό και άνευ σημασίας τον ρόλο άλλων πολιτικών προσώπων στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργού, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Εγκέφαλος και συντονιστής της όλης ιστορίας είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, του ανέφερε.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές που είναι σε γνώση των όσων συζητήθηκαν στο ραντεβού στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο Δημήτρης Λιάκος εξήγησε στον Γιάννη Στουρνάρα ότι όταν γίνονταν συσκέψεις για το θέμα, εκείνον, όπως και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη, που έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τους αφήνουν «εκτός νυμφώνος» και δεν τους ενημερώνουν, αφού γνωρίζουν τις διαφωνίες τους με τις μεθοδεύσεις που «πόρρω απέχουν» από το κράτος δικαίου.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να ενημερώθηκε ότι οι προσπάθειες να τον κατηγορήσουν, γίνονται μέσω της συζύγου του Λίνας, τις επιχειρηματικές ενέργειες της οποίας ελέγχει συστηματικά, ορισμένοι λένε εμμονικά, χωρίς να έχει βρεθεί επιλήψιμο στοιχείο, η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κυρία Παπασπύρου.

Το ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν σε πλήρη γνώση και των όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο, με τις αφόρητες πιέσεις και τους εκβιασμούς από πλευράς ανακριτών κατά της διαφθοράς στον Νίκο Μανιαδάκη, να κατηγορήσει για χρηματισμό τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και το Γιάννη Στουρνάρα, φαίνεται και από τα όσα είπε στην Βουλή ήδη από τον Μάϊο του 2018. Τότε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος που γνώριζε τις συμβαίνει με τον προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη- όχι από τον Δημήτρη Λιάκο, αλλά από άλλη πηγή- είχε δηλώσει:

«Πρέπει να αποκαλυφθούν άμεσα οι μάρτυρες, να ελεγχθούν οι καταθέσεις τους, να εξεταστεί αν κάποιοι τους εκβίασαν ή συνεχίζουν να τους εκβιάζουν, και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εκτρώματος». Η αναφορά περί εκβιασμού τότε πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, αφού ουδείς εκείνη την εποχή γνώριζε όσα αποκάλυψε μόλις χθές ο Νίκος Μανιαδάκη. Οτι δηλαδή τον πίεζαν αφόρητα, χρησιμοποιώντας την κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα- που υποστήριζε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης έχει πάρει χρήματα από την Νοβάρτις-, να δηλώσει ότι γνωρίζει για χρηματισμό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και του διοικητή της Τράπεζας την Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ο Νίκος Μανιαδάκης αρνήθηκε μέχρι τέλους, αφού όπως δήλωσε χθές στον ΣΚΑΪ δεν έχει τέτοια γνώση, ούτε έχει πέσει ποτέ στην αντίληψή του.

Η υπόθεση Λιάκου, έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Πρώτον δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήταν σε πλήρη γνώση των μεθοδεύσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων διαφθοράς, αλλά και δεύτερον, ότι στελέχη με ειδικό βάρος στην κυβέρνηση, όπως οι επικεφαλής των οικονομικών υπουργείων έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από τις έκνομες ενέργειες, και δηλώνουν και κάθετα αντίθετοι.

Αλλωστε, όπως κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πλησίασε την Λίνα Στουρνάρα και της ζήτησε συγνώμη για τις επιθέσεις που δέχεται, δηλώνοντας πλήρως αμέτοχος σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Ο θόρυβος από τους παρισταμένους, δεν επέτρεψε στους αυτήκοους μάρτυρες
να αφηγηθούν την συνέχεια της συζήτησης…

Διαψεύδει ο Δημήτρης Λιάκος

«Το σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας εμπεριέχει ευφάνταστα σενάρια και ως εκ τούτου δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού», τονίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πιο συγκεκριμένα με τη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λιάκος διαψεύδει κατηγορηματικά ως «ευφάνταστα σενάρια» το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ότι «πριν από δύο μήνες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος είχε ενημερώσει τον Γιάννη Στουρνάρα ότι ο Παπαγγελόπουλος σχεδιάζει την ενοχοποίησή του».

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares