Κυριακή , 9 Μάϊος 2021
Τελευταία Νέα

Κρίσιμο Eurogroup! Ο Μοσκοβισί προβλέπει για την Ελλάδα..

Το μήνυμα ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προ των πυλών στην Ελλάδα δήλωσε ότι θα μεταφέρει στο τραπέζι του Eurogroup, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε θα εισηγηθεί στους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης πως η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 99% των προαπαιτουμένων και πως συνεπώς θα πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προ των πυλών.
Παράλληλα το άλλο μήνυμα που τόνισε πως θα μεταφέρει είναι πως θα γίνει το παν, έτσι ώστε στους επόμενους 6 μήνες να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία εξόδου από το πρόγραμμα σταθερότητας έτσι ώστε “να μπούμε σε μια άλλη εποχή ανάπτυξης, ευημερίας, με προσαρμοσμένη εποπτεία και ελάφρυνση χρέους”.

Σεντένο: Πέρασαν 8 έτη και κοιτάμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος

Σε δηλώσεις προέβη ο και ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο λέγοντας πως οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα εξετάσουν την πρόοδο που επετεύχθη στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως οι ελληνικές Αρχές έχουν κάνει “εξαιρετική δουλειά” στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια οι ΥΠΟΙΚ θα ακούσουν την αντίστοιχη εισήγηση των θεσμών.

“Πέρασαν 8 έτη και κοιτάμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος” είπε ο Πορτογάλος Πρόεδρος και ολοκλήρωσε χαρακτηρίζοντας την ως “εξαιρετικά νέα”.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares