Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Κούρδος Διοικητής του YPG: “Το Άφριν θα γίνει το Βιετνάμ της Τουρκίας”…


“Αυτοί βασίζονται στην τεχνολογία τους και εμείς στην βούληση μας. Δεν ετοιμαστήκαμε για βραχυπρόθεσμο πόλεμο. Ετοιμαστήκαμε για πόλεμο που μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Εδώ θα γίνει το Βιετνάμ τους”, δήλωσε ο Μανί Εγκίντ, διοικητής μονάδας του YPG.


Όπως δήλωσε ο Μανί Εγκίντ, διοικητής μιας μονάδας του YPG το οποίο αντιστέκεται στην απόπειρα εισβολής του τουρκικού κράτους στο ΑΝF: “Το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες της Αλ Κάιντα μαζί του, μιλούσαν για ¨κατάκτηση σε 3 ώρες¨, αλλά παρά το ότι πέρασαν πια 23 μέρες, ο τουρκικός στρατός, ο υπερηφανευόμενος ως 2ος στρατός του ΝΑΤΟ, γκρεμίστηκε και παρέμεινε στην συνοριακή γραμμή”.

Οι 3 ώρες έγιναν 23 μέρες
Ο Μανί Εγκίντ αναφέρει πως παρά το ότι η Άφριν δέχεται επίθεση από παντού, στις 22 μέρες που πέρασαν δεν υπήρξε κάποια σημαντική πρόοδος των επιτιθέμενων.”Φεύγει και η 22η μέρα της αντίστασης. Μέχρι τώρα οι σύντροφοι αμύνονται με υψηλό ηθικό. Στις αρχές του πολέμου το τουρκικό κράτος έλεγε πως θα καταλάβει το Άφριν σε 3 ώρες. Αυτές οι τρεις ώρες μετά έγιναν τρεις μέρες και μετά έγινε μια εβδομάδα. Σήμερα όμως βρισκόμαστε στην 23η μέρα της αντίστασης. Το Άφριν και στις 4 πλευρές αντιστέκεται σθεναρά. Οι σύντροφοι βρίσκονται στα αμυντικά χαρακώματα. Αλλά ο δεύτερος ισχυρότερος στρατός του ΝΑΤΟ και οι συμμορίες που παρέλαβε από την ISIS, ακόμη δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν κάποια πρόοδο.”
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Εγκίντ, οι ίδιοι παραθέτουν την βούληση τους απέναντι στα τελευταίας τεχνολογίας όπλα του τουρκικού κράτους προσθέτοντας οτι “Ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες του, ακόμη βρίσκονται στην συνοριακή γραμμή. Σε κάποια σημεία προχώρησαν 3 χλμ και σε άλλα 5 χλμ. Και αυτό το κάνουν στηριζόμενοι στην τεχνολογική τους ισχύ. Προσπαθούν να κρατήσουν σημεία με πολεμικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, με πυροβολικό και άρματα μάχης. Με την τεχνολογική τους ισχύ θέλουν να πολεμήσουν ενάντια στην βούληση. Αλλά η τεχνολογία δεν μπορεί να κάνει τίποτε ενάντια στην βούληση. Εμείς θα αντισταθούμε. Αυτοί βασίζονται στην τεχνολογία τους και εμείς στην βούληση μας¨.
Εδώ θα γίνει το Βιετνάμ τους
Ο Εγκίντ σύμφωνα με το δημοσίευμα του AFN αναφέρει πως η Άφριν θα γίνει το μέρος στο οποίο θα κομματιαστεί το ΑΚΡ και προσθετει πως η Άφριν θα γίνει το Βιετνάμ του τουρκικού στρατού. “Ο Ερντογάν συγκέντρωσε όλους τους φασίστες και επιχειρεί να καταλάβει την Άφριν. Εμείς το βλέπουμε αυτό ως τελική μάχη, έτσι πιστεύουμε. Για αυτό τον λόγο υποσχόμαστε να υπερασπίσουμε την Άφριν μέχρι τέλους. Εάν στην Άφριν κομματιαστεί το ΑΚΡ, τότε τελειώνει. Διότι το ΑΚΡ παντού στοχεύει τους Κούρδους. Αλλά στην Άφριν θα γίνει το μέρος όπου θα κομματιαστούν. Θα κάνουμε την Άφριν Βιετνάμ για τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό του ΝΑΤΟ. Θα τους νικήσουμε εδώ”.
“Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι το εξής: Ένας λαός ζει στα εδάφη του και μια άλλη χώρα έρχεται και θέλει να τα κατακτήσει. Είναι μια κατάσταση εισβολής. Για αυτό πρέπει όλοι να εναντιωθούν σε αυτό. Η έκκληση μας είναι πως νέοι και από τα 4 κομμάτια του Κουρδιστάν, να ενταχθούν στην αντίσταση του Άφριν. Κάνουμε έκκληση να πάρουν θέση στις τάξεις της αντίστασης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εγκίντ.
Το τουρκικό κράτος, σύμφωνα με τον Εγκίντ, “θα εγκαταστήσει στην Άφριν τους πρόσφυγες που έχουν πάει στην Τουρκία από την Συρία ή από άλλα μέρη” οπως πάντα που “χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εκβιασμό απέναντι στην Ευρώπη, έτσι τους χρησιμοποιεί και τώρα για να εισβάλει στην Άφριν. Θα προσπαθήσει να δολοφονήσει και να εξαναγκάσει σε μετανάστευση τον λαό της Άφριν και μετά να εγκαταστήσει εδώ τις συμμορίες της ISIS και της Αλ Κάιντα”.
“Ο στόχος φυσικά δεν είναι οι πρόσφυγες. Εν προκειμένω προσπαθεί να πετύχει με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια. Και να αλλάξει την δημογραφία του Κουρδιστάν και να σταματήσει τα κέρδη των Κούρδων”, τονίζει ο Εγκίντ.
Πάντως σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο διοικητής του YPG έχουν γίνει προετοιμασίες για αντίσταση ενός έτους. “Ας έρθουν, ας προχωρήσουν λίγο ακόμη, τους περιμένουμε. 22 μέρες τώρα κάνουν βόλτες στην συνοριακή γραμμή. Το περισσότερο που προχώρησαν ήταν 5 χλμ. Και αυτό το έκαναν με την τεχνολογική τους ισχύ. Διαφορετικά έτσι με ηρωικό τρόπο δεν κατέλαβαν κανένα μέρος. Όπως ανέφερα έχουμε κάνει τις ετοιμασίες μας. Και από υποστήριξη και από πυρομαχικά. Δεν ετοιμαστήκαμε για βραχυπρόθεσμο πόλεμο. Ετοιμαστήκαμε για πόλεμο που μπορεί να διαρκέσει χρόνια”.
Τέλος ο Μανί Εγκίντ αναφέρει οτι στην Άφριν υπάρχει μια μεγάλη αντίσταση. Μάλιστα συγκρίνει την αντίσταση της αφρίν με αυτη του Στάλινγκραντ και του Βιετνάμ. Συγκεκριμένα ο Εγκίντ δηλώνει: “Στην Αφρίν υπάρχει μια μεγάλη αντίσταση. Μια αντίσταση στα επίπεδα του Στάλινγκραντ και του Βιετνάμ. Και όλος ο κόσμος θα την δει….Ο δεύτερος ισχυρότερος στρατός του ΝΑΤΟ σε αυτή την μικρή περιοχή έχει παραλύσει. Χρησιμοποιούν κάθε είδους τεχνολογία. Όλοι θα πρέπει να μάθουν πως εδώ πολεμά η ανθρωπιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια. Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους”.
onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares