Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΚΟΤΖΙΑΣ!«Έγραψα κατ’εντολήν του ΚΚΕ ανοησίες»!«Είμαι Άθεος, όχι Ορθόδοξος»…

ΚΟΤΖΙΑΣ!«Έγραψα κατ’εντολήν του ΚΚΕ ανοησίες»!«Είμαι Άθεος, όχι Ορθόδοξος»...

Φεβρουάριος 2015, πρώτες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας και το περιοδικό SPIEGEL πήρε συνέντευξη από το Νίκο Κοτζιά, ο οποίος μάλλον είπε κάποια πράγματα τότε που σήμερα (μην μας μαυρίσουν και στην κάλπη) δεν θα τα έλεγε.

ΚΟΤΖΙΑΣ!«Έγραψα κατ’εντολήν του ΚΚΕ ανοησίες»!«Είμαι Άθεος, όχι Ορθόδοξος»...
Αρχικά ρωτήθηκε για κείμενα που έγραφε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, υπέρ του αλήστου μνήμης δικτάτορα της Πολωνίας, στρατηγού Γιαρουζέλσκι (έγιναν και βιβλίο, με τον τίτλο «Η Πολωνία κι εμείς») κι έδωσε την εξής καταπληκτική απάντηση: «Μερικοί πιστεύουν ότι είμαι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες. Αυτά ήταν πριν από 35 χρόνια».

SPIEGEL: Ως Έλληνας και πρώην κομμουνιστής είστε πολύ κοντά στην χώρα…

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Σχετικά μ’ αυτό γράφτηκαν πολλές ανοησίες. Είμαι άθεος, όχι Ορθόδοξος. Και από τότε που υπάρχει η Ρωσία, εδώ και 25 χρόνια, την επισκέφθηκα μόνον δύο φορές. Στην εξωτερική πολιτική υπάρχει η τάση ότι οι μικροί οφείλουν να ακολουθούν τους μεγάλους. Όταν υπάρχει ύφεση με τη Ρωσία, οφείλουμε να ακολουθήσουμε, ομοίως και όταν συμβαίνει το ανάποδο. Είμαστε ισότιμο μέλος της Ε.Ε. Και έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με πολλούς άλλους. Δεν ήμασταν αποικιοκρατική υπερδύναμη. Έχουμε πολιτισμική ιστορία. Αυτό αναγνωρίζεται από την Κίνα. Το ίδιο και από την Ινδία που μας βλέπει, δηλαδή τον Μέγα Αλέξανδρο και τους διαδόχους του, ως παράγοντα της δημιουργίας της. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία. Θέλουμε να είμαστε μία γέφυρα, όμως μία γέφυρα που έχει το θεμέλιο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχόλιο VoiceNews 2 χρόνια μετά… τι έχετε να πείτε αγαπητοί αναγνώστες;

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares