Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κοινή άσκηση Κύπρου-Γαλλίας στα ανατολικά της νήσου… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινή άσκηση Κύπρου-Γαλλίας στα ανατολικά της νήσου... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κύπρος και Γαλλία πραγματοποίησαν σήμερα Διεθνή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στην άσκηση συμμετείχε και η γαλλική φρεγάτα “Aquitaine”.

Το σενάριο της άσκησης με την ονομασία “CYFRA-02/18” αφορούσε σε ναυτικό ατύχημα σε πλοία ή πλατφόρμες στην ανοιχτή θάλασσα και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στην άσκηση συμμετείχε το ΠΠ Αμμόχωστος της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πτητικά μέσα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και η γαλλική φρεγάτα με το οργανικό της ελικόπτερο.

Κοινή άσκηση Κύπρου-Γαλλίας στα ανατολικά της νήσου... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας-Διάσωσης ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και την περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης ότι τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Κοινή άσκηση Κύπρου-Γαλλίας στα ανατολικά της νήσου... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την δεύτερη συνεργασία εντός του 2018, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, καταλήγει η ανακοίνωση.
newsit.com.cy

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares